avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită contract imprumut cu garantie imobiliara
Discuție deschisă în Executare silită

contract imprumut cu garantie imobiliara

Buna ziua!am imprumutat niste bani unui prieten si am facut un contract de imprumut cu garantie imobiliara.In cazul in care nu imi returneaza suma pana la data scadenta care sunt pasi cei mai rapizi de a imi recupera bani??
Cel mai recent răspuns: Galea Cristian Viorel , Executor judecatoresc 12:49, 20 Decembrie 2009
Daca acel "contract de imprumut" a fost intocmit si ca titlu executoriu la un notar public, atunci imprumutatul daca nu-si achita datoria scadenta stipulata in contract, formulati o cerere de executare silita catre un executor judecatoresc din circumscriptia unei judecatorii de la domiciliul unde locuiti atasand acel contract care este si titlu executoriu, nefiind necesar sa se ceara instantei incuviintarea executarii.
Daca acel contract de imprumut este incheiat prin intermediul unui notar solicitati notarea lui in Cartea Funciara si instituirea unei ipoteci conventionale. Eventual solicitati si intocmirea unei asigurari a imoblului care sa fie care sa fie cesionata catre dvs.
Cu astfel de "arme", la scadenta, va puteti adresa unui executor judecatoresc pentru recuperarea sumei imprumutate.
Aceasta, bineinteles, in ipoteza in care prietenul dvs va refuza sa returneze de buna-voie suma imprumutata.

Daca acel contract a fost intocmit ca inscris sub semnatura privata lucrurile sunt putin mai complicate.
contractul este la notariat legalizat garantia intabulata.deci doar cu un executor pot obtine suma sau garantia fara nici o hotarare judecatoreasca|????
Numai executorul judecatoresc pune in executare acel contract de imprumut pentru ca in acelasi timp este si titlu executoriu, fara a mai fi necesara incuviintarea instantei.
Numai executorul judecatoresc pune in executare acel contract de imprumut pentru ca in acelasi timp este si titlu executoriu, fara a mai fi necesara incuviintarea instantei


Sunt nevoit sa precizez ca prin modificarea legislatiei privitoare la executarea silita ORICE executare este cenzurata de catre instanta in sensul ca doar instanta incuviinteaza inceperea executarii.

Este un amanunt important dar care nu schimba foarte mult datele problemei.

Alte discuții în legătură

Procedura de investire cu formula executorie a unui contract de imprumut autentificat la notar ioana_comsa213 ioana_comsa213 Buna seara, Va rog, spuneti-mi cum se procedeaza pentru investirea cu formula executorie a unui contract de imprumut. Ce costuri sunt pentru ducerea la ... (vezi toată discuția)
Contract de imprumut claudia violeta claudia violeta am imprumutat unei persoane o suma de bani si am incheiat un contract de imprumut prin notariat. precizez ca notariatul se afla in localitatea unde locuiesc ... (vezi toată discuția)
Imprumut persoana fizica cu contract la notar Marius20100 Marius20100 Am imprumutat un prieten cu o suma de bani,el insinstand sa facem si contractla notar. Trebuia sa-mi inapoieze banii acum 4 luni. La inceput m-a amanat, pentru ... (vezi toată discuția)