avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Lucru în ture
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Lucru în ture

La ora actuala lucram în centrul cu copiii cu dizabilitati o tura de zi (8-20) ,o tura de noapte (20-8) și doua zile libere ,la salar apare pe fluturaș un singur spor de tura iar la ore de noapte 0.De la direcție ni s-a comunicat ca dacă mai vrem sporul de tura trebuie sa facem 30% ore de noapte din efectivul de ore lucrate lunar.Este legal sa fie cumulat spor de tura și spor de noapte?Din iunie am fost anunțați ca o sa lucram numai de zi adică de la 8-20 și nu o sa mai primim sporul de tura ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:33, 17 Mai 2018
În unitățile sanitare, de asistență socială și de asistență medico-socială, unde activitatea se desfășoară fără întrerupere, în trei ture, personalul care lucrează lunar în toate cele trei ture, precum și personalul care lucrează în două ture în sistem de 12 cu 24 pot primi, în locul sporului pentru munca prestată în timpul nopții, prevăzut la art. 20 din Legea 153/2017, un spor de 15% din salariul de bază pentru orele lucrate în cele trei, respectiv două ture.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Mai 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Mulțumesc. Dar la program numai de zi respectiv 8-20 (12 cu 36 ) mai beneficiem de sporul de tura.
Legea nu este destul de clara in aceasta privinta si , prin urmare, exista posibilitatea sa nu fie acordata sporul in situatia mentionata de dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ture noapte ada2000 ada2000 Buna seara, va rog sa ma ajutati cu o lamurire. Lucrez intr-un spital de stat , in ture de 12 cu 24 , jumatate din ele sunt ture de zi, iar cealalta jumatate ... (vezi toată discuția)
Ore de noapte ionyandreescu ionyandreescu Buna ziua! la spitalul unde lucrez am program 12/24 si 12/48. De platit se plateste spor de tura, nu ore de nopte. pentru un spor de tura trebuie sa avem cel ... (vezi toată discuția)
Turele de noapte ada2000 ada2000 Buna ziua, intrebare, lucrez de 5 ani intr-o institutie unde programul de lucru este in ture 12 cu cu 12 cu 48. Intrebarea mea este turele de noapte nu ar ... (vezi toată discuția)