avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Turele de noapte
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Turele de noapte

Buna ziua, intrebare, lucrez de 5 ani intr-o institutie unde programul de lucru este in ture 12 cu cu 12 cu 48. Intrebarea mea este turele de noapte nu ar trebui sa apara pe fluturasul de salariu? Si cum sunt platite, deoarece noua ni se spune ca sunt platite doar 3 nopti, conform nu stiu carei legi, dar noi facem cate 6-7 nopti pe luna, dupa cum ne pica tura, iar pe fluturas la ore de noapte este trecut zero, dar este trecut spor de ture.
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:49, 8 Septembrie 2019
1. Munca prestata intre orele 22,00-6,00 este considerata munca de noapte.

2. Legea 153/2017
art. 20 Sporul pentru munca de noapte
(1) Personalul care, potrivit programului normal de lucru, își desfășoară activitatea între orele 22,00 și 6,00 beneficiază, pentru orele lucrate în acest interval, de un spor pentru munca prestată în timpul nopții de 25% din salariul de bază, solda de funcție/salariul de funcție, indemnizația de încadrare, dacă timpul astfel lucrat reprezintă cel puțin 3 ore de noapte din timpul normal de lucru.

(2) Sporul de noapte nu se ia în calcul la determinarea limitei sporurilor, compensațiilor, primelor, premiilor și indemnizațiilor prevăzute la art. 25.

3. În unitățile sanitare, de asistență socială și de asistență medico-socială, unde activitatea se desfășoară fără întrerupere, în trei ture, personalul care lucrează lunar în toate cele trei ture, precum și personalul care lucrează în două ture în sistem de 12 cu 24 pot primi, în locul sporului pentru munca prestată în timpul nopții, prevăzut la art. 20 din prezenta lege, un spor de 15% din salariul de bază pentru orele lucrate în cele trei, respectiv două ture.
Multumesc pentru informatii, probabil este vorba de sporul de ture, cel de 15 %. Dar in situatia asta ve se ia in calcul la pensionare, pentru colegii care se apropie de varsta de pensionare si au muncit asa multi ani, se va regasi undeva ca au muncit si noaptea?
Multumesc inca odata
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, se va regasi in adeverinta de vechime.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ore de noapte sau nu dscalin dscalin Buna ziua, ma numesc Calin si lucrez ca ambulantier la SAJ si pina nu demult am lucrat in schimburi de 12x24 acum de la 1 noe, o parte dintre noi lucram in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! Ana Maria Gavrilă Ana Maria Gavrilă Lucrez intr- o unitate medicală de stat iar numărul nopților efectuate lunar este de 7- 8 .Este normal? In aceste conditii cum ar trebui să ne fie plătite ... (vezi toată discuția)
Ore de noapte gigima gigima lucrez intr-o institutie publica cu tura de 12 cu 24 ,cum se calculeaza orele de noapte platite?va multumesc (vezi toată discuția)