avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 221 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... amenintari prin mesaje!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

amenintari prin mesaje!

cumnatul meu ma amentinta prin intermediul sms-urilor....
cum pot proceda legal pentru incetarea acestor amenintari?
amenintarile sunt cu bataie....
multumesc
Cel mai recent răspuns: vladut2003 , utilizator 14:15, 7 Mai 2011
Incercati sa stati initial de vorba cu el, vedeti care este motivul amenintarilor, poate este o neintelegere la mijloc!
Nu sant un expert in asa ceva dar este simplu prezintate cu telefonul la politie fa o reclamatie si restul se vor ocupa cei in drept sa-ti apere drepturile,in nici un caz nu incerca sa-ti faci singur dreptate.succes.
Pastrati sms-urile ca proba si mergeti sa depuneti plangere, la politie sau parchet, in termen de 2 luni de la data la care au inceput amenintarile. Amenintarea constituie infractiune , conform art. 193 C. penal.
Aveti posibilitatea sa listati mesajele pe care le apreciati cu continut drept amenintator.
Sesizati politia desprea aspectele mentionate in topic ,pe care le sustineti si le probati cu lista si continutul mesajelor.
Politia are obligatia sa inregistreze sesizarea,urmeaza sa il cheme pe autor.
Functie de interesul dvs ,aveti posibilitatea si dreptul legal a solicita cercetarea si intocmirea actelor de cercetare penala sub aspectul infractiunii de amenintare prevazut si pedepsit de art 193 Cod penal,care ajuns in instanta ,de regula ,mai ales la spete de genul celor mentionate de catre dvs ,pronunta hotarari de nesactionare.
Aveti posibilitatea ca in sesizarea adresata organelor de politie sa solicitati ca nu doriti intocmirea de acte de cercetare penala ,pentru solutionarea prin instanta de judecata ,sens in care, solicitati ca autorul sa fie atentionat despre sanctiunile la care este pasibil daca repeta a mai initia si transmite mesaje de amenintare la adresa dvs.De regula politia ,cu ocazia audierii autorului mesajelor de amenintare ,ii solicita acestuia sa isi asume responsabilitatea a nu mai intreprinde amenintari impotriva dvs .
Concluziile politiei va vor fi comunicate
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Octombrie 2009
ynocentta, utilizator
Plangere prealabila in termen de maxim doua luni de la data ultimului mesaj. Daca aveti si martori care sa ateste starea conflictuala dintre dvs si el ar fi si mai bine. Totusi, ca o parere personala, apreciez ca este fff greu sa demonstrati provenienta mesajelor cata vreme sunt date de pe o cartela. In acest caz nu se va face o legatura de cauzalitate intre autorul mesajelor si cumnatul dvs.
Mai bine schimbati numarul:))... sau si mai bine ar fi sa va limitati intrarile de smsuri: *53*pass*16# OK :))) Multa bafta!

Alte discuții în legătură

Sunt amenintat de o persoana. ce este de facut, in mod legal? gu44779 gu44779 Buna ziua tuturor,problema mea sta in felul urmator.De 2 luni de zile mi-am facut o noua prietena,totul este ok intre noi,doar ca fostul ei prieten ,ne ... (vezi toată discuția)
Amenintari repetate cu moartea draganrandrei draganrandrei buna ziua,problema mea este urmatoarea: parintii mei au divortat acum 10 ani;dupa aprox 6 ani mama mea a intalnit un \"domn\" cu care a decis sa-si refaca ... (vezi toată discuția)
Fostul iubit ma ameninta! anamaria18 anamaria18 Buna! Am 18 ani. De cateva zile m-am despartit de iubitul meu iar acum imi vorbeste foarte urat, ma injura ma face in tot felul, ma ameninta ca are el grija de ... (vezi toată discuția)