avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executor judecatoresc
Discuție deschisă în Executare silită

Executor judecatoresc




Bună ziua. Doresc sa va supun atenției 2 intrebari:
1. Dacă în urma unei hotărâri de încuviințare a executări silite judecătorul de la judecatoria dorohoi spune negru pe alb ca executorul judecătoresc (cu sediul în dorohoi) este încuviințat sa execute bunuri mobile și imobile din raza de jurisdicție a judecătoriei dorohoi, poate acesta sa execute un apartament în municipiul Botoșani care nu se afla în jurisdicția judecatoriei dorohoi?

2. Dacă executorul este exclus din corpul executorilor fiind condamnat penal ce se întâmplă cu dosarele de executare în lucru?
Ce pași trebuie sa urmeze noul executor și care sunt consecințele dacă acesta nu își îndeplinește procedura legala?

Mulțumesc.

Cel mai recent răspuns: Cipirica , utilizator 16:35, 25 Mai 2018
Cand, in ce data, a fost inregistrata cererea de executare silita la Bej? Care este obiectul dosarului de executare silita si care este forma concreta de urmarire silita?
Bej este în mun dorohoi, Încuviințarea a dat-o judecatoria dorohoi dar "doar" pt bunurile mobile și imobile din jurisdicția jud dorohoi precum și pt poprirea sumelor de bani. Apartamentul în executare se afla în mun Botoșani care nu se afla în jurisdicția jud dorohoi. Ex silita a început în 2014, momentan este suspendata prin plata unei cautiuni iar bej a fost exclus din corpul ex jud. Fiind condamnat penal. Ce se întâmplă cu dosarul meu de ex, cine îl preia și care e procedura de urmat deoarece eu nu am mai primit nicio somație din partea altui ex jud. Se pot face doua încuviințari pe același titlu executoriu?
Eu am intrebat " in ce data, a fost inregistrata cererea de executare silita la Bej", nu altceva (adica, nu cand a ajuns portarelul la dvs la poarta), pentru ca trebuie sa stabilim daca executarea a fost demarata pe vechiu cod de procedura civila sau nu, deoarece odata cu intrarea in vigoare a noului cod s-a modificat fundamental competenta executorilor judecatoresti, sens in care, actualmente, orice executor din circumscriptia Curtii de apel Suceava este competent sa execute imobilul din Botosani, deci inclusiv orice executor din Dorohoi. O anumita distinctie se mai poate raporta si la forma concreta de urmarire silita (insa, la fel, nu ati raspuns la intrebare).
Dosarul dvs va fi preluat de un executor din circumscriptia Curtii de apel Suceava.
Da, in anumite imprejurari exceptionale se pot face doua incuviintari pe acelasi titlu executoriu (insa de regula, nu).
Ultima modificare: Vineri, 25 Mai 2018
trandafir2, moderator
Cerea către bej a fost înregistrată pe data de 03.03.2014, cererea de încuviințare a exec a fost întreg la 07.03.2014 iar hotărârea de încuviințarea exec silite a fost data pe 12.03.2014. Forma de exec,, incuviinteaza exec silita simultana asupra averii mobiliare și imobiliare aflate pe raza jud dorohoi precum di a exec silite prin poprirea sumelor de bani datorate debitorului și codebitorului conform titlului ex reprezentat de contractul de credit,,
Dacă exec are dreptul sa execute apartamentul din Botoșani de ce a mai folosit judecătorul expresia,, averea mob și imob de pe raza jud dorohoi,,? Mulțumesc și scuze

Alte discuții în legătură

Unde sa cer executarea? Eva62 Eva62 Pentru executarea silita a Unei Hotarari Judecatoresti Impotriva M.I.am apelat la un executor din circumscriptia unde apartin.(Deva) Mi s-a spus, ca trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Executare silita costel_57 costel_57 Buna ziua, Poate un tert poprit (Trezoreria Municipiului Bucuresti, )sa trimita dosarul de executare la alta trezirerie ? si sa fie executata Trezoreria sect ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare- competenta teritoriala mirunanour mirunanour Unde se depune contestatia de executare ,daca debitorul este din Barlad,creditorul din Bucuresti si executorul din Pascani? (vezi toată discuția)