avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Buna ziua,
Poate un tert poprit (Trezoreria Municipiului Bucuresti, )sa trimita dosarul de executare la alta trezirerie ? si sa fie executata Trezoreria sect 1
Cel mai recent răspuns: costel_57 , utilizator 21:01, 13 Aprilie 2014
Depinde unde a fost deschis contul pe care se va institui poprirea și care este instanța care a încuviințat executarea.

Instanța de executare e competentă numai dacă executorul care a făcut cererea de încuviințare a executării îți are biroul în circumscripția sa.

Deci, întrebarea D-voastră nu are suficiente elemente pentru a i se răspunde corect.

Judecătoria cărui sector a încuviințat executarea?
În care sector își are sediul executorul judecătoresc care face executarea?
În care sector a fost deschis contul pe care se instituie poprirea?

Doar dacă aveți aceste elemente se poate răspunde la întrebarea D-voastră.
Ultima modificare: Duminică, 13 Aprilie 2014
Patrick_, utilizator
Multumesc pentru raspuns !
Executarea silita a inceput in 16 februarie 2009 si nu a necesitat incuvintarea instantei ( OUG 42/2009 a fost publicat in M.O in 15/5/2009/.
Judecatoria sect 1 respinge contestatia la executare.facuta de debitor.....irevocabil.....prima faza
Executorul judecatoresc este competent să efectueze acte de executare silită în circumscripţia Curții de Apel Bucureşti
A urmat un alt dosar de contestatie la executare ! Judecatoria sect 1 declina din oficiu competenta teritoriala....pentr sect 4 ...declina pt sect 2.
Poprirea a fost institutita la tert Trezoreria Municipilui Buc (sect 4) dar nu stiu din ce motive banii au fost luati de la Trezoreria sect 1(cu sediul in sect 2)
In dosarul de executare exista cererea de indisponibilizare a sumei, la Trezoreria Municipiului Bucurestidar dar si o nota prin care D.G. a Finantelor publice a municipiului Buc-serviciul decontari trimite dosarul la Trezoreria sect 1.
Procesul este la jud sect 2.
Banii i-am luat in 2010.
Cu stima,
SC
Tocmai ce spuneam... :)

Instanța de executare competentă este judecătoria în a cărei cimcumscripție își are biroul executorul judecătoresc.
Deci, chiar dacă un executor este competent pe întreaga circumscripție a CA bucurești, instanța de executare competentă va fi doar judecătoria din sectorul unde își are biroul executorul.


ART. 650
Instanţa de executare

(1) Instanţa de executare este judecătoria în circumscripţia căreia se află biroul executorului judecătoresc care face executarea, în afara cazurilor în care legea dispune altfel.
(2) Instanţa de executare soluţionează cererile de încuviinţare a executării silite, contestaţiile la executare, precum şi orice alte incidente apărute în cursul executării silite, cu excepţia celor date de lege în competenţa altor instanţe sau organe.

ART. 651
Executorul judecătoresc

(1) Dacă prin lege nu se dispune altfel, hotărârile judecătoreşti şi celelalte titluri executorii se execută de către executorul judecătoresc din circumscripţia curţii de apel, după cum urmează:
a) în cazul urmăririi silite a bunurilor imobile, al urmăririi silite a fructelor prinse de rădăcini şi al executării silite directe imobiliare, executorul judecătoresc din circumscripţia curţii de apel unde se află imobilul;
b) în cazul urmăririi silite a bunurilor mobile şi al executării silite directe mobiliare, executorul judecătoresc din circumscripţia curţii de apel unde se află domiciliul sau, după caz, sediul debitorului;
c) în cazul executării silite a obligaţiilor de a face şi a obligaţiilor de a nu face, executorul judecătoresc din circumscripţia curţii de apel unde urmează să se facă executarea.
(2) Dacă bunurile urmăribile, mobile sau imobile, se află în circumscripţiile mai multor curţi de apel, oricare dintre executorii judecătoreşti care funcţionează pe lângă una dintre acestea este competent să realizeze executarea, inclusiv cu privire la bunurile urmăribile aflate în raza celorlalte curţi de apel.
(3) Dacă bunul mobil care face obiectul urmăririi silite ori al executării silite directe a fost mutat în timpul procedurii de executare, competent teritorial este executorul judecătoresc care a început procedura de executare.
(4) Nerespectarea dispoziţiilor prezentului articol atrage nulitatea necondiţionată a actelor de procedură efectuate.


ART. 781
Cererea de poprire. Competenţa

(1) Poprirea se înfiinţează la cererea creditorului de către un executor judecătoresc al cărui birou se află în circumscripţia curţii de apel unde îşi are domiciliul sau sediul debitorul ori terţul poprit.
(2) În cazul popririi pe conturile unei persoane fizice sau juridice, competenţa aparţine executorului judecătoresc al cărui birou se află în circumscripţia curţii de apel de la domiciliul sau sediul debitorului ori, după caz, de la sediul principal sau, după caz, de la sediile secundare ale instituţiei de credit unde debitorul şi-a deschis contul. Dacă debitorul are mai multe conturi deschise, competenţa pentru înfiinţarea popririi asupra tuturor conturilor aparţine executorului judecătoresc de la oricare dintre locurile unde acestea au fost deschise.
Ultima modificare: Duminică, 13 Aprilie 2014
Patrick_, utilizator
Buna seara,
Eu va multumesc pentru intelegere
Ma scuzati ca va intreb : este vorba de vechiul cod de procedura civila ?
Dosarul se judeca dupa cod. p.c aflat in vigoare la data de 15. 02 2009 cand a inceput ex. silita.
In sentinta jud sect 1 se specifica :instanta de executare este judecatoria in circumscriptia careia se face executarea. Cum debitorul AVAS are conturi la mai multe trezoreriii nu este vorba de competenta executorului ci de faptul ca asa cum am specificat, in poprire este trecuta Trez. Muniipiului Buc iar banii i-am luat de la Trez. sect 1unde a fost transferat dosarul de executare. Nu stiu pe ce baza.....
Cu sima si multumiri MS

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare obligatia de a face- instanta competenta luticus luticus Punerea in executare a unei sentinte obligatia de a face s-a facut la judecatoria de la domiciliul petentului. Actele de executare silita s-au facut de un ... (vezi toată discuția)
Incuviintarea executarii data de o instanta care nu este competenta Cabinet expert mediu Cabinet expert mediu Buna ziua, Care este calea de atac impotriva unei incuviintari de executare silita data de o instanta care nu are competenta sa o faca. Debitorul nu are ... (vezi toată discuția)
Competenta instanta de executate Smarandache Smarandache Incuvintarea executarii silite se face doar la instanta sectorului unde se afla domiciliul debitorul sau si a creditorului ? (vezi toată discuția)