avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Teren intabulat peste intabularea mea
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Teren intabulat peste intabularea mea

Buna ziua!
Ma confrunt și eu cu o problema a unui pământ aflat in posesia mea și caut o soluție pentru asta, fiind mai tânăr îmi sunt total străine problemele și găsirea unei rezolvări in următorul caz și as avea nevoie de puțin ajutor sau niște sfaturi cum as putea începe soluționarea ei!

Dețin o bucata de pământ alăturată de cea a unchiului meu, de curând el s a hotărât sa o vândă,lucru ce a și făcut! Înainte de vânzare a apelat la un inginer pentru intabularea lui, lucru făcut fără o intabulare mai veche sau o schița a bucatei și fără înștiințarea vecinului de hat, intabulare făcută pe spusele dumnealui! Intre timp pana a afla de vânzarea terenului, mama a hotărât sa întabuleze și ea pământul pentru a delimita concret hatul. Cum se întâmpla de obicei, intabularea făcută de vecin(unchiul meu) este suprapusă peste cea a noastră, o intabulare mai veche din 2006. Din ce am înțeles de la mama inginerii vor sa actualizeze coordonatele după intabularea făcută de ei unchiului meu care este diferită de cea a noastră. Mama a măsurat după ce a aflat cu aceeași ingineri, având intabularea veche și schița a pământului și a ieșit la fel ca cea veche, intabularea unchiului suprapusă și cu intabularea veche a noastră și cu măsurătorile de actualitate!
Acum problema este ca terenul unchiului este intabulat pe suprafața mea și deși inginerii știu asta nu doresc sa strice intabularea și sa și îndrepte greșeala! Nu știu încotro sa ne îndreptam pentru rezolvare și de aceea scriu aici.

Îmi cer scuze pentru exprimare dar termenii îmi sunt total străini, ca și problema de altfel!

Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters171121 , utilizator 10:13, 29 Mai 2018
Daca aveti carte funciara cu numar cadastral vechi, inginerul de la cadastru nu trebuia sa avizeze lucrarea vecinului, aceasta avand suprapunere in baza de date digitala a OCPI. Dar unii ingineru nu verifica acest lucru si avizeaza lucrari. Cereti explicatii de la inginerul de la biroul local de cadastru, si topografului care a masurat pamantul vecinului. Daca este cazul deschideti actiune in instanta, castigati sigur.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot demonstra ca am dreptate? Cati Lapusneanu Cati Lapusneanu BUNA ZIUA .CE POT FACE SA DEMONSTREZ CA VECINII AU INTRAT PE PAMANTUL NOSTRU ABUZIV DEOARECE EI SI-AU CONSTRUIT ZIDUL TEMELIEI PE HAT RIDICAND CASA ,IAR ... (vezi toată discuția)
Suprapunere de terenuri lazflo lazflo Buna ziua. In anul 2006 am cumparat un teren in urma unei licitatii publice, primind toate hartiile oficiale de la cadastru: carte funciara, schita, titlu de ... (vezi toată discuția)
Întãruºare teren hot77cmc hot77cmc Bine v-am regăsit. Am cumpărat recent un teren la care a fost facuta prima data cadastrul in anul 2003(atunci terenul a fost cumparat de cel de la care l-am ... (vezi toată discuția)