avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de inchiriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de inchiriere

S-a terminat perioada contractului de inchiriere,si proprietarul nu mai doreste sa prelungeasca;Cum face ca sa evacueze chiriasii acestia refuzind lucrul acesta?
proprietarul notifica chiriasul , in scris, despre acest fapt si, in caz de refuz, obtineti o hotarare de evacuare a chiriasului.
Dar, verificati si clauzele din contract.
1-In raport de clauzele contractual asumate,pot fi dispuse masuri de predarea spatiului cu destinatia de locuit ,eventual incheierea de proces verbal predare-primire bunuri existente in respectivul spatiu
2-In eventualitatea in care chiriasul ,la incheierea termenului contractul prevazut refuza eliberarea spatiului,proprietarul are dreptul sa solicite interventia autoritatilor ,inclusiv sa formuleze plangere in instanta impotriva chiriasului
Si Diana si Ynocentta v-au sfatuit foarte corect si bine.
Bineinteles ca mai exista si varianta sa intrati direct in casa si sa ii aruncati lucrurile la usa!B-) Stiu...suna barbar si la limita legalitatii , dar pe de alta parte ce poate reclama fostul chirias? NIMIC! Bineinteles, actiunea trebuie sa aiba loc in prezenta a 2 martori pentru a preintampina o eventuala plangere pentru furt calificat!B-) Faceti un proces verbal daca fostul chirias nu este acasa , inventariati toate bunurile gasite si depuneti-le intr-un depozit asigurat antiefractie pana cand chiriasul si le va ridica de acolo!
Multumesc domnule Mihai,cred ca asta voi face.MULTUMESC!!!!!!!
A se vedea si prevederile O.U.G. nr.40/1999, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr.241/2001, care reglementeaza statutul chiriasilor.

Alte discuții în legătură

Evacuare chiriasi cipriangnt cipriangnt Am nevoie de un sfat de la cineva competent. Vreau sa evacuez niste chiriasi rau platnici la intretinere. Am semnat cu ei doar un contract prin agentia ... (vezi toată discuția)
Fapta penala? Irina S. Irina S. Contract de inchiriere intre doua persoane juridice. Obiectul contractului: un spatiu comercial. Locatarul nu isi plateste chiria doua luni iar locatorul il ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere georgescuvaleria georgescuvaleria Sunt o persoana fizica care a inchiriat un apartament unei persoane juridice pe o perioada de 3 luni Contractul de inchiriere inregistrat la administratie a ... (vezi toată discuția)