avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Evacuare chiriasi
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Evacuare chiriasi

Buna seara,

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema:

Am inchiriat unei personae apartamentul si a expirat contractual de inchiriere, insa chiriasul nu vrea sa mai plateasca chiria si nici nu vrea sa plece din apartament pe motiv ca ar fi facut investitii si ca trebuie sa si recupereze banii.
Ce pot face in acest caz din punct de vedere legal? Pot sa schimb incuietoarea de la usa si sa il oblig apoi sa vina sa si ia lucrurile?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: elyn , utilizator 07:16, 30 Iunie 2013
Stimat forumist,

Se poate obține o evacuare pe cale judecătorească. De asemeni, puteți obține și acoperirea prejudiciilor cauzate, inclusiv pretenții reprezentând lipsa de folosință pe perioada neacoperită de contract.

Ar fi util, totuși, să notificați în prealabil, prin executor chiar, chiriașul, arătându-i și termenul de predare a locuinței.

Cu stimă.
Analizati cu responsabilitate clauzele contractual asumate cu ocazia incheierii contractului de locatiune
Verificati daca exista clauza referitoare la recuperarea c/v investitie din chirie
Nu este de preferat sa inlocuiti sistemul de acces in locuinta inchiriata,pentru a nu fi acuzat de retinere fara drept a bunurilor care in fapt nu va apartin
Incercati sa solutionati amiabil
Alta varianta ramane actiune in instanta pentru evacuare chirias
daca nu as fi avut niciun contract incheiat cu chiriasul? I-am luat banii pe o luna de chirie+ 1 garantie, insa dupa o saptamana mi am dat seama ca nu este de incredere si doresc sa il evacuez si sa I dau intr un anumit termen banii inapoi, deoarece am facut investitii in apartament din banii primiti
In situatia in care nu ati incheiat contract de locatiune cu locatarul,riscati eventuala reclamatie la autoritatea fiscala,care poate interpreta diferit interesul dvs pentru inchiriere spatiu cu destinatia de locuit fara forme legale respectiv beneficierea lunara de c/v chirie dar sustragerea de la declararea contractului si de la achitarea obligatiilor fiscale aferente
Incercati clarificarea situatiei direct cu locatarul
Este greu de acceptat varianta evacuarii si restituirea sumelor la un interval de timp
Incercati sa negociati termenul de inchiriere strict aferent suma in discutie,urmand ca la finalul perioadei achitate,locatarul sa elibereze spatiul
ii pot face notificare prin executor judecatoresc ca in termen de 20 de zile sa mi elibereze apartamentul? si in baza notificarii sa nu fac nici contract la adm financiara?
intre timp sa ii achit suma de bani investita in apt si sa plece

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare chiriasi nsemeniuc nsemeniuc Exista vreun motiv pentru a nu putea evacua pe loc (eventual cu sprijinul politiei) niste chiriasi care nu au respectat contractul, in care exista mentiunea ca ... (vezi toată discuția)
Evacuare chirias ncpc tnt tnt Buna ziua, As dori va rog sa ma ajutati cu pasi de urmat pentru evacuarea chiriasului rau platnic (persoana fizica) din imobil. Acum 2 luni de zile am ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am un spatiu comercial inchiriat unei societati comerciale. ... AmiNiculae1 AmiNiculae1 Buna ziua, Am un spatiu comercial inchiriat unei societati comerciale. Exista contract de inchiriere semnat de ambele parti, este inregistrat la Anaf. In ... (vezi toată discuția)