avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... este legal sa primeasca pensie de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

este legal sa primeasca pensie de intretinere(student/20 de ani) si sa fie si angajat, fara ca eu sa fiu de acord sa-i platesc in continuare??

Buna ziua.
- in situatia in care un student/20 de ani, care primeste pensie de intretinere, a fost angajat part-time doar 2 luni (noiembrie -decembrie 2017), acesta mai are dreptul la pensie de intretinere?
- stiu ca pierde dreptul la pensie in cazul in care de angajeaza dar nu stiu pe ce perioada se pierde acest drept....total sau doar pe perioada cat a fost angajat?
- unde trebuie sa ma adresez pentru a inceta plata pensiei, in acest caz, cumva Judecatoriei care a dat decizia de plata a pensiei de intretinere?
Va multumesc, TIBERIU.
P.S. mai mult de atat am aflat ca adolescentul nu mai frecventeaza cursurile facultatii si pierde vremea prin Bucuresti, pe banii ..........
Cel mai recent răspuns: ANDREEA 98 , utilizator 09:32, 7 Iunie 2018
Depinde de nevoile copilului si de suma pe care a primit-o ca venit, daca i-a ajuns etc. Pensia trebuia intrerupta atunci, in acele luni.
Ar trebui notificat si negociat, poate compensati cu urmatoarele luni.
Cat timp e la facultate, trebuie intretinut. Independent de rezultatele sale bune sau slabe ori de prezenta.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere nelush nelush Buna ziua. Doresc si eu anumite sfaturi. Din luna decembrie sunt in cadrul unui proces de divort, acum urmeaza sa introduc o cerere de recurs in cauza. ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere dodorel62 dodorel62 Buna ziua . Eu am de achitat o pensie de intretinere si in hotararea pronuntata de judecatorie trebuie sa platesc aceasta suma pana cand fiul meu termina ... (vezi toată discuția)
Drept somaj carmen2011 carmen2011 Buna ziua Am nevoie de niste informatii va rog...prima ar fii ca,eu sunt in somaj acum,restructurare la locul de munca,si am intrat la facultate la stat..mai ... (vezi toată discuția)