avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intabularea unei case vechi
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intabularea unei case vechi

buna ziua .cun pot intabula o casa veche din 1912 fara autorizatie de constructie.precizez ca,casa a fost renovata in 2015 de tatal meu chiar de mina lui ,acum decedat.terenul pe care se afla casa e intabulat pe numele tatalui mai putin casa,am obtinut de la arhiva un certificat de mostenitor in care este prinsa aceasta casa,din 1912 .cum procedez sa intru in legalitate
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 17:35, 7 Iunie 2018
Presupunand ca certificatul de mostenitor obtinut din arhiva este pe numele tatalui, intai dezbateti mostenirea ca sa deveniti dvs proprietarul casei apoi o intabulati pe numele dvs. Pentru intabulare, constructia trebuie masurata de un expert cadastral caruia trebuie sa ii inmanati copie legalizata dupa certificatul de mostenitor si un certificat fiscal care sa ateste ca respectiva constructie figureaza in rolul fiscal al dvs. In 12 zile lucratoarea de la depunerea documentelor la OCPI se emite incheirea de intabulare a casei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate face intabulare, doar cu titlu de proprietate? Marica_sz Marica_sz Buna ziua, Sunt mostenitorul unei case si teren intr-un sat din Salaj. Strabunicii mei au act de donatie din 1942, conform caruia au dobandit ... (vezi toată discuția)
Mostenirea casei construita de parinti, ambii decedati, cadastru si intabulare casavie casavie Va rog foarte mult sa ma ajutati cu un raspuns! Tatal meu si mama mea au construit casa in care am crescut in 1959-1961. Mama mea a murit in 1994. Tatal ... (vezi toată discuția)
Cum obtin un duplicat dupa actul de proprietate ddaria_2008 ddaria_2008 Buna ziua, sunt casatorita si despartita in fapt, am un imobil dar actele au ramas la sot si nu imi pot face buletin de identitate care urmeaza sa expire, nu ... (vezi toată discuția)