avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... OUG 3/2018
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

OUG 3/2018

Speta: angajat scutit de impozit, ii inceteaza CIM-ul cu data de 22.05.2018.

Conform Oug/2018, Art. I, (6) În cazul în care, în cursul lunii, contractul individual de muncă este suspendat, a încetat raportul de muncă sau intervine detașarea angajatului, salariul brut de referință prevăzut la alin. (2) se recalculează proporțional cu numărul de zile lucrate în luna pentru care se datorează contribuția de asigurări sociale de sănătate.

Intrebare: daca acesta a avut salariul net de 5500 lei (dec 2017), care e salariul net care ar trebui introdus, proportional cu perioada lucrata, pentru a se aplica corect formula:
CASSreținută = venit brut2018 - CASdatorată în 2018 - salariu netdecembrie2017

E in regula sa ii revina unui angajat, caruia ii inceteaza contractul de munca la mijlocul lunii, contributie fond sanatate "0"?

Multumesc

Alte discuții în legătură

Concediu de risc maternal. spețe, lămuriri Mirela Stănciulescu Mirela Stănciulescu Bună ziua aș vrea să mă ajutați și pe mine cu câteva răspunsuri am fost în risc maternal din noiembrie până în 15 ianuarie pe luna noiembrie am ... (vezi toată discuția)
Oug 3/2018 pentru persoanele scutite de plata impozitului anymaryh anymaryh Buna ziua, Am urmatoarea situatie si va rog sa ma ajutati: Un salariat care este cu grad de handicap accentuat, scutiti de plata impozitului pe salariu. ... (vezi toată discuția)
Probleme declaratie 112 marianacioata marianacioata Am un salariat detasat pana la data de 13.06.2014, data cand ii inceteaza detasarea si inceteaza contractul de munca. Pentru ca are concediu neefectuat, ii ... (vezi toată discuția)