avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... oug 3/2018 pentru persoanele scutite de plata ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

oug 3/2018 pentru persoanele scutite de plata impozitului

Buna ziua,
Am urmatoarea situatie si va rog sa ma ajutati:
Un salariat care este cu grad de handicap accentuat, scutiti de plata impozitului pe salariu. Pentru ian 2018 i s-a majorat salariul brut, conform intelegerii cu 19 %.
Conform oug 3/2018 trebuia obligatoriu majorat brutul cu cel putin 20% sau este optional?
Ca sa aiba salariul net la nivelul lunii dec 2017, ar trebui ca brutul pentru ian 2018, sa fie majorat cu 28 % , deoarece este scutit de impozit salariu.
Cum este corect?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:39, 22 Februarie 2018
1. În mod normal, transferul contribuțiilor de la angajator la angajat ar fi impus o majorare a salariului brut cu circa 20%.

2. Detalii gasiti aici:
[ link extern ]
in conditiile in care salariul net de la dec ar fi acelasi cu cel de la ian , cum se recupereaza diferenta de la stat, cum se specifica mai jos

''''Astfel, s-a decis că, pentru un impact neutru atât asupra cheltuielilor angajatorilor cât și asupra veniturilor nete ale salariaților, statul să suporte diferența - lucru reglementat prin OUG 3 / 2018.

Soluția propusă de OUG 3 / 2018 constă în reducerea nivelului asigurărilor sociale de sănătate reținute de la angajat cu o suma care să acopere pierderea de salariu net (550 lei pentru exemplul de mai sus). '''
Se poate recupera prin compensare intre debit si credit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare salariu pentru contract partial de la 01 februarie Doinitza58 Doinitza58 Buna ziua, Am doua contracte de munca de cate 2 ore la doua societati diferite cu salariile brute de 1000 lei respectiv 875 lei. In luna ianuarie salariile ... (vezi toată discuția)
Aplicare oug 3/2018 Mihai Cochior Mihai Cochior Bună ziua! Întrucât angajatorul meu a majorat acum în CIM salariul brut după trecerea contribuțiilor (până acum acordând bonusuri care să acopere ... (vezi toată discuția)
Negociere salarii in perioada 20nov-20dec anymaryh anymaryh Buna ziua, In cadrul societatii s-a stabilit ca se vor modifica salariile brute, ca salariatul sa ia acelasi salariu net si incepand cu ian 2018. la ... (vezi toată discuția)