avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... schizofrenie
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

schizofrenie

am fost internat intr_un spital (aproximativ, o saptamana)deoarece, m_am taiat pe ambele maini din cauza unei caderi psihice.
dupa ce am iesit din spital mi sa dat diagnosticul de schizofrenie dar, eu, nu indeplinesc toate simptomele unei persoane schizofrenice, asadar... pot da in judecata spitalul sau medivul pentru malpraxis?
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 17:22, 16 Iunie 2018
În ce constă malpraxisul`? Care-i prejudiciul creat de medicul psihiatru și spital`?
prejudiciul consta in faptul ca, eu, tind sa cred ca, ceea ce am facut a fost ceva ce mi_a venit pe moment, iar , in prezent ma simt noormal, in sensul ca iau medicamente la cererea dansului si totul a inceput sa fie ok din multe puncte de vedere.
ma deranjeaza ca mi sa pus un diagnostig care, pentru mine, este unu lucru pe care nu il accept, in acest sens consta prejudiciul si nu numai.
dupa cum am mai spus... imi lipsesc din simptome, foarte multe in sensul ca nu le am si ii multumesc Domnului pentru asta!
eu cred ca am avut o stare de paranoia si o depresie foarte dar, foarte puternica si obscura, stimate domn.
nu prea le am nici cu tehnologia sa pot afla cat mai multe fespre cazul meu.
am dat peste acest site din intamplare, ideea e: pot sa dau in judecata pe baza vreunui motiv intemeiat sau, chiar eu am cu adevarat o problema? Va multumesc


-mesaj mutat-
Diagnosticul pus de medicul psihiatru nu se negociază între doctor și pacient.

În judecată ai dreptul constituțional să dai pe oricine, dar asta nu înseamnă că vei obține anularea sau schimbarea diagnosticului pus de doctor.

Judecătorul (în civil) nu are pregătire medicală să se poată pronunța dacă este corect diagnosticul sau este greșit, și cel mai probabil va respinge acțiunea din lipsă de probe.

La fel este valabil și în penal pentru procuror, dar nu e cazul de o anchetă penală pe motiv că unui pacient nu-i convine diagnosticul.

Ai apelat și la consultul altor doctori psihiatrii să vezi și alte păreri, prin care să te asiguri că diagnosticul este sau nu este corect`??
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Iunie 2018
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

În procedura de diagnosticare se iau hotărâri? Zebedeu Zebedeu Legea 487/2002, Art. 54 [i][b]O persoană poate fi internată prin procedura de internare nevoluntară numai dacă un medic psihiatru abilitat ... (vezi toată discuția)
Punerea sub interdictie a unei persoane cu ContSters325089 ContSters325089 Buna ziua, 1.Este suficienta o \\\\"consultatie\\\\" la medicul psihiatru ptr a hotari ca pacientul are sau nu are discernamant?(medicul psihiatru presteaza ... (vezi toată discuția)
Abuz medical GIZEH GIZEH Buna ziua Buna ziua Am fost internat de mai multe ori in diverse spitale de psihiatrie de catre membrii familiei exclusiv pe fondul unor neintelegeri ... (vezi toată discuția)