avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Neplata impozitului se prescrie in 5-6 ani ?
Discuție deschisă în Executare silită

Neplata impozitului se prescrie in 5-6 ani ?

Daca nu platesc un impozit desi sunt somat sa fac, iar fiscul nu isi poate recupera banii , pt. ca lucrez in alta tara ce se intampla ? dupa 5-6 ani se prescrie definitiv?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:52, 18 Iunie 2018
Codul de procedura fiscala
art. 110 Obiectul, termenul și momentul de la care începe să curgă termenul de prescripție a dreptului de stabilire a creanțelor fiscale

(1) Dreptul organului fiscal de a stabili creanțe fiscale se prescrie în termen de 5 ani, cu excepția cazului în care legea dispune altfel.

(2) Termenul de prescripție a dreptului prevăzut la alin. (1) începe să curgă de la data de 1 iulie a anului următor celui pentru care se datorează obligația fiscală, dacă legea nu dispune altfel.

(3) Dreptul de a stabili creanțe fiscale se prescrie în termen de 10 ani în cazul în care acestea rezultă din săvârșirea unei fapte prevăzute de legea penală.
.....

art. 215 Începerea termenului de prescripție
(1) Dreptul organului de executare silită de a cere executarea silită a creanțelor fiscale se prescrie în termen de 5 ani de la data de 1 ianuarie a anului următor celui în care a luat naștere acest drept.

(2) Termenul de prescripție prevăzut la alin. (1) se aplică și creanțelor provenind din amenzi contravenționale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Control anaf marinescu112233 marinescu112233 Buna ziua,care ste perioada in care se prescrie obligatiile de plata ale unei societati comerciale (vezi toată discuția)
Cass pentru chirii ghiurymax ghiurymax Unchiul meu a decedat în luna august,el realiza venituri dintr-o chirie din anul 2008 fiind cu toate plățile la zi pînă azi , pentru eliberarea unui ... (vezi toată discuția)