avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... control anaf
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

control anaf

Buna ziua,care ste perioada in care se prescrie obligatiile de plata ale unei societati comerciale
Codul de procedura fiscala :
Art. 110 Obiectul, termenul și momentul de la care începe să curgă termenul de prescripție a dreptului de stabilire a creanțelor fiscale

(1) Dreptul organului fiscal de a stabili creanțe fiscale se prescrie în termen de 5 ani, cu excepția cazului în care legea dispune altfel.

(2) Termenul de prescripție a dreptului prevăzut la alin. (1) începe să curgă de la data de 1 iulie a anului următor celui pentru care se datorează obligația fiscală, dacă legea nu dispune altfel.

(3) Dreptul de a stabili creanțe fiscale se prescrie în termen de 10 ani în cazul în care acestea rezultă din săvârșirea unei fapte prevăzute de legea penală.

(4) Termenul prevăzut la alin. (3) curge de la data săvârșirii faptei ce constituie infracțiune sancționată ca atare printr-o hotărâre judecătorească definitivă.

........

Art. 215 Inceperea termenului de prescripție
(1) Dreptul organului de executare silită de a cere executarea silită a creanțelor fiscale se prescrie în termen de 5 ani de la data de 1 ianuarie a anului următor celui în care a luat naștere acest drept.

(2) Termenul de prescripție prevăzut la alin. (1) se aplică și creanțelor provenind din amenzi contravenționale.
Daca faceti referire la obligatiile fiscale, perioada de prescriptie este de 5 ani incepand cu anul urmator in care aceste obligatii au luat nastere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata impozitului se prescrie in 5-6 ani ? pertud pertud Daca nu platesc un impozit desi sunt somat sa fac, iar fiscul nu isi poate recupera banii , pt. ca lucrez in alta tara ce se intampla ? dupa 5-6 ani se ... (vezi toată discuția)
Cass pentru chirii ghiurymax ghiurymax Unchiul meu a decedat în luna august,el realiza venituri dintr-o chirie din anul 2008 fiind cu toate plățile la zi pînă azi , pentru eliberarea unui ... (vezi toată discuția)
Amenda din 2009 - prescriptie mariastan20 mariastan20 Buna ziua , Asi dori sa intreb daca amenzile se prescriu ,si daca da la ce termen. Va multumesc! (vezi toată discuția)