avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sindicat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sindicat

art 132 Legea 62/2011 .Contractele colective de munca nu pot contine clauze care sa stabileasca drepturi la un nivel inferior celor stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil la nivel superior.

Intrebarea mea este: Contract colectiv de munca la nivel superior ; la ce se refera, in conditiile in care Contractele colective pe ramura nu mai exista?














Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:58, 19 Iunie 2018
Ierarhia, de jos in sus , ar fi : contract colectiv de munca la nivel de unitate - contract colectiv de munca la nivel de grup de unitati (angajatorul facand parte din acest grup) - contract colectiv de munca la nivel de sector de activitate
In speta de fata este vorba de petrochimie unde nu mai exista contract colectiv la nivel de ramura!
În România nu mai există contracte colective de muncă unice la nivel naţional şi nici contracte colective sectoriale, a declarat, miercuri, Bogdan Hossu, preşedintele Confederaţiei Naţionale Sindicale „Cartel Alfa”, prezent la un seminar de specialitate.22 OCTOMBRIE 2015
Si care este nelamurirea ???
Atunci cand voi negocia un nou CCM in unitatea mea, pot pierde drepturi care deja sunt castigate?

Alte discuții în legătură

Cartel alfa si ccmnn 2011-2014 leuca_luminita leuca_luminita Iata raspunsul primit de la Cartel Alfa referitor la CCMNN Buna seara! Am rugamintea de a-mi spune daca CCMNN 2011-2014 a fost semnat de toate partile si ... (vezi toată discuția)
Ccm ramura transport ,ccm ramura constructii ludeea ludeea Buna ziua , Stiti cumva daca s-au mai incheiat acte aditionale prin care sa se prelungeasca aplicabilitatea CCM ramura de transporturi si CCM ramura ... (vezi toată discuția)
Ccm constructii GeorgeG GeorgeG Buna ziua! Pentru o societate privata cu activitate in contsructii care vrea sa redacteze un CCM, este obligatoriu, in conditiile actuale, sa tina cont de CCM ... (vezi toată discuția)