avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită precsriptie
Discuție deschisă în Executare silită

precsriptie

Buna seara ,
Contract de credit prescris , cesionat catre o firma specializata , se obtine incuviintarea executarii silite , se incepe procedura , nu poate fi opus executorului , prescriptia . La ultimul act executional , proiectul de distribuire , invoc pe cale contestatiei la executare , prescriptia contractului art 705 CPC , art 1 , Decret 167 si sunt in drept sa procedez astfel . La fond contestatia se respinge , instanta invocand art 713 alin3 " nu se poate face o noua contestatie pentru motive care existau la data primei contestatii " . Avand in vedere ca in CC si CPC , nu este reglementat foarte clar momentul la care se poate invoca prescriptia , mai degraba as spune , ca aceasta se poate invoca pe tot parcursul executarii silite , am dreptate sau nu ? Nu inteleg , de ce fondul , a evitat un raspuns foarte clar la contestatia la executare …
Multumesc mult ,
dana
Cel mai recent răspuns: Company Advising , utilizator 10:59, 25 Iunie 2018
se poate un raspuns , cat mai curand ?
Inteleg ca ati mai facut o contestatie, care s-a respins.

In primul rand, un contract nu se prescrie. Este vorba de un drept. Nu va poate raspunde nimeni fara sa stie ce acte aveti, ce ati invocat in contestatie, etc..

Din ceea ce spuneti reiese ca a mai fost introdusa o contestatie la executare si a fost respinsa. Interesant de vazut de ce a fost respinsa acea contestatie.

Prescriptia se invoca prin contestatie la executare. Contestatia la executare se depune conform art. 712 si urmatoarele CPC. Daca nu respectati anumite termene, nu aveti castig de cauza.
Buna dimineata ,
Tocmai aici este nedumerirea , a fost inceputa executarea silita in 2014 , dupa infiintarea popririi , nu s-a mai efectuat nici un alt act de executare In 2017 , nu aceasta executare a fost finalizata , ci o alta , iar acest creditor s-a inscris la proiect de distribuire - la acest moment am introdus contestatie la executare , invocand prescriptia . Este singura contestatie introdusa , de aceea nu am inteles de ce instanta a motivate invocand articolul respectiv . Daca am inteles corect de la dumneavoastra , prescriptia poate fi invocata in orice moment al unei executari silite .
Multumesc foarte mult ,
Dana
Imi raspundeti , va rog ? Daca nu am mai introdus nici o alta contestatie la executare , ci doar aceasta fata de ultimul act de executare , dar demarat nu de catre ei , ci de un alt executor , am dreptate , invocand prescriptia sau nu ?
Multumesc ,
Dana
Nu am de unde sa stiu daca aveti dreptate. Trebuie studiate actele. Totusi, de ce ar sustine instanta ca s-a mai depus o contestatie? Aici e nedumerirea mea, din moment ce spuneti ca este o singura contestatie introdusa.

Prescriptia nu se poate invoca in orice moment. Contestatia se poate face impotriva executarii silite si a oricaror acte de executare, dar prescriptia trebuie invocata la momentul inceperii executarii.

Cred ca trebuie sa mergeti cu actele la avocat si sa va lamuriti.

Alte discuții în legătură

contestatie la executare sau actiune de drept comun ?... preda1 preda1 Calificarea contestatie la executare sau actiune de drept comun , Buna ziua , Este vorba de un dosar de executare silita si are urmatoarele dificultati : ... (vezi toată discuția)
Calcul termen contestatie executare si reprezentare sandup sandup Buna seara, va rog mult sa ma ajutati cu lamurirea a 2 aspecte extrem de urgente : am primit in data de 21.06.2016 incheierea civila privind incuvintarea ... (vezi toată discuția)
Prescriere! ranedo ranedo In 15.05.2012 am facut ultima plata pentru un credit. In 09.12.2012 este ultimul demers al Executorului. Cand se prescrie ? (vezi toată discuția)