avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Buna ziua. Am depus o contestatie la executare Adresa ...
Discuție deschisă în Executare silită

Buna ziua. Am depus o contestatie la executare Adresa poprire ...

Buna ziua.

Am depus o contestatie la executare Adresa poprire emisa la 18.03.2020. Mentionez ca executarea silita propriu zisa a fost dispusa de instanta in anul 2016 iar primele acte de executare au fost emise de executor in 20.02.2017. Cu toate aceste eu nu am primit nimic acasa desi exista la dosar proces verbal de predare acte ( lasat in posta), iar conturile bancare nu le-am folosit din 2016 pe persoana fizica. Am dorit sa-mi activez contul de la BRD si asa am aflat in anul 2019 de poprirea de pe el. Am depus la acea data contestatie la titlul de executare , prin care contestam inopozabilitatea cesiunii de creanta, lipsa titlului executoriu , lipsa calitatii de reprezentant legal si /sau conventional. Insa datorita unor neintelegeri dar si a unui deces in familie aceasta contestatie a fost anulata in ianuarie 2020 pentru neplata taxa timbru.
Avand in vedere ca la data de 18.03.2020 executorul a emis o noua adresa de poprire cu alt creditor, am invocat prescriptia in timpul executarii silite ( au trecut 3 ani de la data emiterii ultimelor acte de executare la data emiterii adresei 20.02.2017-18.03.2020) inopozabilitatea cesiunii si lipsa titlului executoriu. Instanta insa a respins contestatia, invocand faptul ca desi prima contestatie a fost anulata pe motiv de neplata, contestatia depusa acum de mine este a doua contestatie facuta si motivele invocate au existat la momentul primei contestatii depuse si anulate ( desi nu este asa). Se poate considera o contestatie anulata ca contestatie efectiva , astfel incat sa nu se mai poata invoca acele motive? Multumesc. o zi frumoasa.
Cel mai recent răspuns: Chestiuta , utilizator 19:32, 12 Octombrie 2020
depinde de caz.ar trebui sa aveți câștig de cauza in apel, insa nimeni nu se poate pronunta pana nu analizează cazul in speta.
Din raspunsul dv. inteleg ca contestatia anulata nu poate fi considerata prima contestatie depusa, si astfel motivele invocate sunt valide. Multumesc pentru raspuns.
Depinde de motive.
Buna seara, multumesc mult pentru raspunsuri.

Executarea silita a demarat in 2017, primele acte emise de executor ( adresa de poprire au fost in 24 februarie 2017). De atunci pana in 18 martie 2020, nu a mai fost emis nici un act de executare in dosar. Cesiunea de creanta a avut loc in august 2017, la dosar exista o confirmare de primire dar semnatura de pe ea nu este a mea. Eu am aflat de cesiune in sept 2019 cand am dorit sa reactivez contul bancar. Atunci am depus contestatie, respinsa pentru neplata taxei ( anulata) IN IANUARIE 2020.

Noua contestatie a fost facuta pentru adresa de poprire din martie 2020 , in care era trecut noul creditor dar si faptul ca este actualizata creanta, fara insa a se spune motivul. Am contestat astfel calitatea de creditor, lipsa titlului executoriu, am specificat ca noul creditor nu are posibilitatea de a actualiza creanta ca nu e banca ( actualizarea creantei nu a fost facuta la pana la data emiterii noii adrese asa ca nu era un motiv vechi, insa instanta a ignorat acest lucru desi spusesem asta in noua cerere) , dar si prescriptia in timpul executarii ( au trecut 3 ani de la data emiterii ultimelor acte pana la data emiterii noii adrese) respinsa si aceasta,cu toate ca la data depunerii primei cereri nu exista acest motiv( hot instantei de anulare a fost emisa in ian 2020) noua adresa a fost emisa de executor in 18 martie 2020. In acest caz, pot invoca lipsa calitatii de reprezentant conventional si lipsa calitatii de titlu executoriu? Banuiesc ca prescriptia in timpul executarii si actualizarea debitului pot fi invocate , mai ales ca nu au fost motive in prima cerere anulata.
Multumesc .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot invoca prescrierea in cursul executarii silite? Chestiuta Chestiuta Buna ziua, Am o executare silita din 2017 in care s-au tot schimbat recuperatorii. Dar cu toate acestea eu am aflat de ea abia in septembrie 2019 cand am si ... (vezi toată discuția)
Somatie plata CristiBH CristiBH Buna ziua Situatia este cam asa. In 2007 am luat un credit de la Raiffeisen. In 2011 am ramas fara loc de munca si am intrat in imposibilitate de plata. ... (vezi toată discuția)
Cererea de investire cu formula executorie a unui contract de credit ancaho ancaho Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu privire la o contestatie la executare. Nu stiu sigur daca dreptul de a cere executarea silita a unui contract de credit s-a ... (vezi toată discuția)