avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Sarcina cu multipli factori de risc - Angajatorul nu a ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Sarcina cu multipli factori de risc - Angajatorul nu a anuntat sarcina la medicina muncii

Buna ziua,
In prezent sunt insarcinata in 25 de saptamani, iar la varsta de 14 saptamani am anuntat angajatorul in scris, la data de 12 aprilie.
In cursul sarcinii, au intervenit mai multe internari si situatii medicale, care au generat, pana acum, 25 zile de concediu medical.
In urma discutiei cu medicul dinecolog, datorita factorilor multipli de risc ce pot genera o nastere prematura, mi s-a oferit un raport care descrie atat factorii de risc, tratamentele urmate si recomandarile de repaus pana la nastere, cat si recomandarea de a imi fi reevaluat dosarul de medicina muncii si intrarea in concediu de risc maternal.
In urma discutiei cu angajatorul, a reiesit ca acesta nu a informat medicina muncii si nu s-a intocmit niciun dosar, care sa cuprinda factorii de risc existenti la locul de munca, pentru a fi reevaluat si inclus raportul de risc.
Va rog sa imi spuneti care sunt pasii legali ce ar trebui urmati, pentru a beneficia de concediul de risc maternal si daca angajatorii pot raspunde si cum pentru neanuntarea starii mele de graviditate. Mentionez ca acestia au anuntat ITM, in termenul legal de 10 zile.
Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Miercuri, 27 Iunie 2018
Ana Ciodar, utilizator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:13, 27 Iunie 2018
Solicitati medicului ginecolog sa respecte legislatia si daca considera oportun sa emita pentru dvs. concediu de risc maternal. Acest concediu de risc maternal se avizeaza de catre medicul specialist de medicina muncii cu care firma are incheiat contract de prestari servicii medicale.
Gasiti informatii suplimentare aici: www.avocatnet.ro/forum/discu...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua am nevoie va rog de un sfat.sunt însărcinată in ... Florina93 Florina93 Buna ziua Am nevoie va rog de un sfat.sunt însărcinată in 22 de saptamani Am primit de la medicul specialist o scrisoarea cu recomandare sarcina cu risc ... (vezi toată discuția)
Concediu de risc maternal Ixulescu90 Ixulescu90 Bună ziua! Sunt însărcinată în săptămâna a 12-a, iar în urma unor probleme medicale, medicul specialist a constatat că prezint amenințare de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns la situatia mea, ... Geox3 Geox3 Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns la situatia mea, sunt insarcinata in 14 saptamani, medicul mi a dat concediu medical, deoarece nu ma simt deloc ... (vezi toată discuția)