avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Deblocare salariu de catre banca
Discuție deschisă în Executare silită

Deblocare salariu de catre banca

Buna ziua.

Am urmatoarea situatie. Am un cont de salarii la o anumita banca. Intre timp la firma unde lucrez a venit o poprire. Aceeasi poprire a venit si la banca. Am completat un formulat prin care firma isi ia obligatia sa retina si sa vireze executorului cota parte din salariu.

Cu toate acestea, desi banca are documentul fix dupa cerintele interne, atunci cand imi intra salariul, trebuie sa sun la ei sa mi-l deblocheze. Deblocarea este una temporara pana la ora 18 (Adica am deblocat la 16 si cand am ajung la 18 sa scot bani, se blocasera).

In sensul asta am facut o plangere la ANPC insa raspunsul lor este cel putin suprinzator si anume:

"Cu privire la petitia dvs....."

"Institutia bancara in cauza explica necesitatea procedarii reclamate de dvs prin faptul ca acel cont bancar nu este unul destinat exclusv incasarii salariuui, ci prin asta se pot derula orice fel de operatiubni de incasari, altele decat cele exceptate de la executarea silita si care ar putea face obiectul poririi, motiv pentru care se justifica verificarile la care faceti referire in reclamatie.
Avend in vedere acest astept, institutia noastra nu a identificat abateri de la legislatia in viguare"

Mie personal mi se pare ca acea banca ma pedepseste suplimentar, deoarece odata ce o parte din banii mei ajung la executor, de ce trebuie sa cer permisiunea bancii in a folosi banii, de odata ce in incasari scrie: LICHIDARE SALARIU MAI si numele firmei.

Va rog sa ma ajuti cum as putea proceda mai departe

Multumesc anticipat
Ultima modificare: Miercuri, 27 Iunie 2018
essteffan, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 17:59, 27 Iunie 2018
Contul este blocat de către executorul judecătoresc, iar Banca este obligată să se supună având calitatea de terț poprit.

Doar cel care v-a blocat contul, adică executorul judecătoresc îl poate debloca.

Răspunsul primit de la ANPC este corect din punct de vedere al legislației în vigoare.
Dacă executorul refuză, nu aveți ce face decât să formulați Contestație la executare în Instanța de judecată.

Cel mai simplu este să rugați angajatorul să vă plătească salariul direct în mână.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sesizare.. anamariapitulice anamariapitulice Bună ziua! Am poprire pe salariu de 2 ani si contul de salariu blocat...desi lunar se virează banii in contul executorului judecătoresc acesta nu vrea sa ... (vezi toată discuția)
Este legal ca pentru o poprire,care este achitata, banca să ... elsussy elsussy Este legal ca pentru o poprire,care este achitata, banca să îmi blocheze întreaga sumă aflată in cont? Ce as putea face ca banca să îmi permită ... (vezi toată discuția)
Buna seara, sora mea a facut un credit la cec bank in valoare ... Alex199018 Alex199018 Buna seara, sora mea a facut un credit la cec bank in valoare de 30000lei eu fiind girant, a platit o parte din rate iar la un moment dat nu a mai platit, in ... (vezi toată discuția)