avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Acordare vouchere de vacanta contract suspendat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Acordare vouchere de vacanta contract suspendat

Bună ziua,
Vă rog să mă ajutați în următoarea problemă: la instituția la care lcrez s-au acordat vouchere de vacanta. O salariată aflată în concediu creștere copil până la doi ani a solicitat acordarea voucherelor deși are contractul suspendat în perioada martie 2017 - martie 2019.
Instituția este obligată să îi acorde vouchere?
Care ar fi temeiul legal?
Din punctul meu de vedere situația dumneaei nu se încadrează în cazurile enumerate de art. 145 alin. 4 Codul muncii.
Vă mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:00, 28 Iunie 2018
Art.din Codul Muncii nu se refera la vouchere de vacanta.

Vedeti art.3 din NORMELE METODOLOGICE din 4 martie 2009 privind acordarea voucherelor de vacanță
[ link extern ]
Repet întrebarea: persoana cu CIM suspendat pentru concediu de creștere copil în vârstă de până la doi ani pe toată perioada de refeință beneficiază de acest drept(vouchere de vacanță)?
Daca ati fi citit art.3 mentionat mai sus , ati fi observat /dedus ca, beneficiati numai daca asa ceva este reglementat prin contractele colective de muncă, respectiv prin regulamente interne aplicabile angajatorului dvs.

Sunt sectoare de activitate din domeniul bugetar unde pot beneficia numai daca indeplinesc o anumita conditie, adica plata impozitului aferent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lucrez in invățământ,iar in momentul de fata sunt in concediu ... Roxana1212 Roxana1212 Lucrez in invățământ,iar in momentul de fata sunt in concediu de ingrijire copil pana la data de 1 martie 2023.Va rog frumos,daca puteti sa ma ajutati cu ... (vezi toată discuția)
Tichete vacanta invatamant Bktalina Bktalina Buna ziua, in anul 2019 am contractul de munca suspendat fiind in concediu crestere copil. Beneficiez in aceste conditii de tichete de vacanta? De la ... (vezi toată discuția)
Acordare vouchere de vacanta in cazul cim suspendat ianasi claudia ianasi claudia Bună seara, Vă rog să mă ajutați în următoarea problemă: la instituția la care lucrez s-au acordat vouchere de vacanta. O salariată aflată în ... (vezi toată discuția)