avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Încadrare grupa de munca -substante citotoxice
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Încadrare grupa de munca -substante citotoxice

Buna ziua, un asistent medical sectia de Hematologie la ce grupa de munca s-ar incadra? Manipuland(dizolvand) cistostatice( substante citotoxice). Noi ne fiind încadrați în nici o grupa in prezent.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 10:59, 1 Iulie 2018
Pentru a beneficia de grupa de munca, in prezent se respecta prevederile HG nr. 1014/ 2015 (pentru conditii deosebite) sau HG nr. 924/ 2017 (pentru conditii speciale).
Conform acestor acte normative, firmele trebuie sa intocmeasca documentele prevazute de legislatia in vigoare, sa depuna dosarul la Inspectia muncii si sa obtina avizul acesteia si apoi sa nominalizeze lucratorii pe locuri de munca/ posturi de lucru/ activitati care beneficiaza de avizul primit.
O conditie in dosarul care se depune la IM este ca anterior, firma sa fi avut aviz pentru locurile de muca pe care doreste a le incadra in grupe de munca. Altfel spus, daca nu s-a beneficiat de grupa de munca pana in prezent este greu de crezut ca se poate obtine un aviz al IM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Grupe de muncă Delicostea Delicostea Bună ziua. Salariații care isi desfășoară activitatea,in totalitate in sectoarele de sanatate HIV/SIDA si au avut ( in continuare nu se stie cat le v-or ... (vezi toată discuția)
Grupa de munca din santierul naval gavvaly gavvaly Buna ziua, Cei care lucreaza in Santierul Naval beneficiaza de grupa a II de munca? daca lucrez din 2018 pana in prezent, beneficiez de grupa 2? Multumesc. (vezi toată discuția)
Grupa de munca Petrica Nicolae Petrica Nicolae Buna seara, Va scriu in numele a 12 persoane care ne desfasuram activitatea intr-o companie ce are ca activitate de baza lucrari efectuate in domeniul ... (vezi toată discuția)