avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Reabilitare de drept
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Reabilitare de drept

Salutare,

Acum o saptamana mi s-a terminat perioada de incercare de 4 ani si 6 luni. Astazi am fost la sectia de politie pentru eliberarea cazierului si mi-au transmis ca este necesara reabilitare judecatoreasca cu toate ca am fost judecat pe vechiul cod .
Ce imi ramane de facut ? Trebuie cerere in instanta ? Conform articolului 86 din cod procedura penala "vechi" sunt reabilitat de drept dupa perioada de incercare, fara sa mai fie necesara hotarare judecatoreasca. Cu toate acestea repet, am fost indrumat catre instanta.
Cel mai recent răspuns: Claudia-Elena Mardare , Avocat 19:24, 2 Iulie 2018
Ati achitat toate despagubirile civile si cheltuielile de judecata? Daca da, incercati sa mergeti la D.G.P.M.B., Directia de Cazier Judiciar, cu hotararea/ hotararile de condamnare legalizate, precum si cu chitantele/dovezile de achitare a cheltuielilor si despagubirilor civile, unde sa formulati cerere de radiere din cazier a condamnarii, ca urmare a intervenirii reabilitarii de drept. Daca veti primi un raspuns negativ, nu veti avea alternativa decat sa formulati cerere in instanta pentru a se constata reabilitarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere mentiuni cazier judiciar EmilianL EmilianL Buna ziua, As dori sa va intreb cum decurge radierea mentiunilor din cazier in situatia urmatoare : persoana a fost condamnata la 3 ani inchisoare cu ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea pedepsei aplicate neluvot2008 neluvot2008 Buna ziua!Va rog sa imi spuneti cum se procedeaza pentru o reabilitare in cazul incheierii perioadei de supraveghere pentru o pedeapsa cu suspendare.As dori ... (vezi toată discuția)
Reabilitare inainte de termen cosminn3l cosminn3l Am o pedeapsa de 1an si 6 luni cu suspendare + 2 ani termen de incercare... Exista vreo posibilitate sa ma reabilitez inainte de termen . Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)