avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitatea bugetară şi a ... Concediul medical cod 08
Discuție deschisă în Contabilitatea bugetară şi a serviciilor externalizate

Concediul medical cod 08

Buna ziua. Sunt insarcinata in luna a doua, si din cauza unor probleme medicul a sugerat sa stau o perioada linistita, astfel mi-a recomandat concediul medical o data 10 zile (in luna iunie) iar in continuare alte 14 zile (in luna iulie). Medicul de familie mi-a dat doua concedii medicale respectiv pe luna iunie cu codul 08, iar pe luna iulie cu codul 15. Contabilul de la locul unde lucrez a spus ca nu poate lua in considerare concediul cu codul 08 pentru ca se acorda doar pentru prenatal si post natal (insa o prietena si-a luat pe timpul sarcinii, in fiecare luna 10 zile de concediu cu codul 08), iar cel care are codul 15 si reprezinta risc maternal, mi s-a explicat ca in cazul in care ma intorc la munca si apoi daca am nevoie de concediu, nu imi mai pot da acest cod 15, si ca trebuie sa am continuitate. Care sunt informatiile corecte, si cum as putea rezolva aceasta problema?

Alte discuții în legătură

Concediul medical inafara celui maternal ContSters95180 ContSters95180 buna.sant insarcinata in 4 luni jumate,luna asta(iulie) realizez cea de-a 12-a luna de cotizatie la stat,numai ca simt ca nu mai pot sa stau prea mult la ... (vezi toată discuția)
Concediu medical risc AndreeaRebegea AndreeaRebegea Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns daca se poate. Eu ma aflu in concediu de risc maternal(valabil pana la sfarsitul lunii) si ar fi 90 zile de risc ... (vezi toată discuția)
Calcul concediu prenatal poxi poxi Buna ziua ,sunt in concediu de risc maternal pana in 1.04.16 cand o sa intru in concediu prenatal ,cum mi se va calcula atunci concediu (ultimele 6 luni ... (vezi toată discuția)