Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu medical

Buna ziua am si eu o problema , am pierdut concediu medical an original , deși am trimis copie după el la firma care lucrez tocmai după 6 luni mai cere originalu , si miau zis ca dacă nu-l trimit o sami oprească bani pe zilele pe care le-am avut pe luna respectivă, va rog frumos sami spuneti ce trebuie să fac . Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:46, 3 Iulie 2018
Decontarea la Casa de asigurari de sanatate se poate face numai cu originalul concediului medical. Dupa 6 luni este greu de crezut ca puteti cere/ primi un duplicat dupa concediul medical respectiv.
Copia pe care ati trimis-o, trebuia sa fie duplicat pentru accept la plata.
Ordin nr. 233 din 14 martie 2006 - Anexa 2 INSTRUCŢIUNI privind utilizarea şi modul de completare a certificatelor de concediu medical

Art. 10
(1) În caz de pierdere a certificatului de concediu medical, medicii pot elibera un duplicat la cererea plătitorului sau a asiguratului, menţionându-se distinct "DUPLICAT".

(2) În cazul în care angajatorul respinge la plată un certificat de concediu medical datorită completării greşite constatate de către medicul de întreprindere, medicul care a eliberat certificatul de concediu medical poate efectua modificări pe formularul eliberat, confirmate prin semnătură şi parafă, sau poate elibera un duplicat în care menţionează, la data acordării, data când a efectuat modificarea, specificând "DUPLICAT" şi ataşând certificatul de concediu medical anulat la exemplarul 3 al noului formular.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical pierdut gina2010 gina2010 Buna ziua, ce pot face in situatia in care societatea unde lucrez mi-a pierdut concediul medical initial pe cod 08? Multumesc. (vezi toată discuția)
Concediu risc maternal miha1984 miha1984 Buna, va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns... Din 1 noiembrie am intrat in concediu de risc maternal, dar dr de familie in loc sa imi dea din 1 noiembrie ... (vezi toată discuția)
Acordarea concediului medical magda_a magda_a Buna, Va rog sa ma ajuti intr-o problema, in legatura cu acordarea concediilor medicale. O angajata a adus un concediu medical initial cu codul de ... (vezi toată discuția)