avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Blocarea contului
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Blocarea contului

Cum se poate bloca un cont unei persoane bolnave de dementa care a pus la clauza o persoana din afara familiei. Precizez ca să intentat un proces de interdicție dar cel ce are clauza poate scoate banii pana la terminarea procesului. Eu doresc aceasta blocare a contului pana la terminarea procesului va multumesc
Cel mai recent răspuns: Stefan58 , utilizator 19:06, 5 Iulie 2018
Cred ca numai prin Ordonanta Presedintiala la instanta cu actele doveditoare se poate dispune blocarea acelui cont pana la rezolvarea litigiului...Este o posibilitate...de urgenta
Ma gândesc dacă am calitate procesuala

DenisRif a scris:

Cred ca numai prin Ordonanta Presedintiala la instanta cu actele doveditoare se poate dispune blocarea acelui cont pana la rezolvarea litigiului...Este o posibilitate...de urgenta

Calitatea procesuală o poate avea doar TUTORELE sau CURATORUL.
Ultima modificare: Joi, 5 Iulie 2018
Dapix, utilizator
Pai procesul este pe rol și totuși ce se poate face pentru blocarea contului pana la terminarea procesului ținând cont ca e de durata și avem documente medicale referitor la boala de care suferă dementa ireversibila va multumesc

Dapix a scris:

Calitatea procesuală o poate avea doar TUTORELE sau CURATORUL.

În situația din prezent, doar titularul contului curent, poate merge cu buletinul la Bancă să solicite anularea clauzei de împuternicire pentru acea persoană, și eventual să numească ca împuternicit pe altcineva.

Alte discuții în legătură

Luarea in tutela a mamei, bolnava de dementa mixta ionel-s ionel-s Buna ziua. Mama este diagnosticata cu dementa mixta, locuieste cu mine, deci eu am grija de ea. Doresc s-o iau in tutela. Mai am o sora , insa este cu ... (vezi toată discuția)
Imputernicire, curatela, interdictie persoana bolnava Delia2019 Delia2019 Buna ziua Matusa mea de 78 ani a fost instalata luna aceasta la un azil de batrani, cu dosar medical recent care precizeaza schizophrenie si dementa. Ea are o ... (vezi toată discuția)
Urgent - important - situatie critica!!! Clear Clear Intr-o situatie mai putin obisnuita se cauta solutii: Persoana de sex masculin in varsta de 47 ani, bolnav mintal irecuperabil. Pana de curand acesta avea ca ... (vezi toată discuția)