avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 333 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sentinta succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sentinta succesiune

Sotul meu a murit si am 3 copii, unul dintre ei nu a vrut sa faca succesiunea la notar si am ajuns in tribunal. Zilele acestea am primit sentinta, nu sunt de acord cu cotele stabilite, desi analizand dosarul cred ca avocatul meu a gresit din principiu la calculul cotelor si distribuirea acestora. Fiul care nu a fost de acord nu s-a prezentat la nici un proces, i-am platit eu avocat din oficiu si am suportat eu toate cheltuielile de judecata si avocatul meu a cerut recuperarea cheltuielilor pe cale separata, desi nu am fost de acord, alti bani alte luni de asteptare. Referitor la cotele stabilite, consider ca eu ca si sotie supravietuitoare din principiu trebuia sa am 1/2 din casa si ce-mi corespundea din partea sotului decedat. In sentinta se stabileste 1/4 pentru fiecare, atat pentru mine ca si sotie supravietuitoare ce detineam 1/2 din casa cat si cei trei copii, avem cote egale, nu cred ca este corect, este o gresala...Intrebarea mea este ce am de facut, sau cum se poate remedia gresala? Sentinta s-a emis pe 05.07.2018. Avocatul a gresit (sper ca nu intentionat) instanta a repartizat cotele 1/4 pentru fiecare. Ce trebuie facut sau daca se mai poate remedia situatia?
Cel mai recent răspuns: PUSA.ES , utilizator 20:52, 16 Iulie 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Cred ca nu ati inteles foarte bine sentinta! La succesiunea sotului se impart doar bunurile acestuia, respectiv 1/2 din bunurile comune. Cotele parti din sentinta de care vorbiti sunt din 1/2 sotului, nu din intreg. Asteptati redactarea si comunicarea sentintei, cititi-o atent in totalitate! Daca nu este asa, aveti calea apelului in 30 zile de la comunicarea sentintei.
O zi buna!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este foarte mica probabilitatea sa se fi gresit.
Sunt de acord cu colega de mai sus.

Dacă aveți neclaritati mergeți cu hotărârea la avocat pentru a fi examinată și sa va lămuriți pe deplin.
Ultima modificare: Duminică, 15 Iulie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Va multumesc, cred ca aveti dreptate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cota legala a sotului supravietuitor andreiyy andreiyy suntem 3 copii si mama, vrem sa facem succesiunea dar vrem sa stim care este cota ptr fiecara dintre noi. facem succesiunea dupa tatal nostru. cat ii revine ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune colaterali privilegiati Succesiune Succesiune Buna ziua Matusa sotului meu a decedat in 2008, avand ca mostenitori sotul supravietuitor, 2 surori si 4 nepoti(printre care su sotul meu) de la un ... (vezi toată discuția)
Cum trebuie sa procedez pentru a deschide un proces de succesiune ana_cristina_23 ana_cristina_23 Parintii mei au cumparat acum 7 ani un apartament,la scurt timp mama mea a decedat. Apartamentul este pe numele ambilor parinti, in momentul de fata as vrea sa ... (vezi toată discuția)