avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune pentru o hartie?!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune pentru o hartie?!

Eu am un teren mostenit de la bunica materna pe care am si titlu de proprietate pe numele meu. Pe acest teren a existat o constructie fara autorizatie pe numele tatalui meu(asa figura la primarie), pe care am demolat-o cu autorizatie pe numele tatalui.Din acel moment eu am ramas singurul propietar si cu autorizatie de constructie mi-am ridicat un imobil pe numele meu.In tot acest timp tatal meu a locuit cu mine iar cu trei luni in urma a decedat. Am gasit in actele lui un certificat de actionar din 1996 si ca sa ma interesez de el, mi se cere certificat de mostenitor. Tin sa precizez ca sunt unicul copil(mama fiind si ea decedata).Se poate obtine acest act de la orice notariat sau doar la cel de resedinta(judetean)? Si ce documente sunt necesare? Este nevoie de acest document si la schimbarea contractelor de utilitati? Va multumesc .
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 08:07, 5 Noiembrie 2009
Certificatul de mostenitor va este solicitat deoarece acesta este inscrisul care face dovada drepturilor dvs succesorale. Numai in calitate de succesor in drepturi al tatalui dvs puteti avea acces la informatiile solicitate.
Solicitati oricarui notar public de la ultimul domiciliu avut de tatal dvs. dezbaterea succesiunii si eliberarea unui certificat de mostenitor.
Sa aveti in vedere si termenul de sase luni de la decesul tatalui dvs in care trebuie sa va manifestati optiunea de a accepta succesiunea.
Veti face dovada acceptarii tacita a succesiunii deschise prin moarte , spre exemplu , prin faptul edificarii constructiei .(daca aceasta a fost realizata in termen de 6 luni de la deces).Sau prin orice alte acte de posesie .

Certificatul de mostenitor va atesta calitatea dumneavoastra de erede.
Documente necesare: certificatul de actionar, certificatul de deces al tatalui, buletinul si certificatul de nastere al dvs. S-ar putea sa va ceara si certif. de deces al mamei.
buna ziua:
-pentru dezbaterea succesiunii la notar va sunt necesare urmatoarele acte:
-certificat deces original,
-certificat de nastere+CI
-certificat deces mama
-certificat actionar, posibil sa vi se ceara si un extras de cont de la depozitarul central, daca actiunile sunt cotate la bursa;
-2 martori care sa nu fie rude cu defunctul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune sallomeia sallomeia Buna seara!!!As dori si eu sa stiu ce acte sint necesare unei succesiuni potrivit legislatiei in vigoare (vezi toată discuția)
succesiune beatrice_daniela beatrice_daniela Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti ca acte sunt necesare pentru a deschide succesiunea pentru tatal meu decedat de 10 ani.Eu sunt unicul copil,parintii mei erau ... (vezi toată discuția)
Succesiune certificat actionar anafanaf anafanaf Buna ziua, Am facut o succesiune. Am prezentat si certificatul de actionar al decedatului, dar notarul a cerut extras de la depizitarul central. Actiunile ... (vezi toată discuția)