avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna ziua!
Va rog sa-mi spuneti ca acte sunt necesare pentru a deschide succesiunea pentru tatal meu decedat de 10 ani.Eu sunt unicul copil,parintii mei erau divortati inainte de decesul tatalui.Am primit un certificat de actionar prin posta pe numele tatalui de la o firma care e cotata la bursa si ma intereseaza daca le pot vinde eu.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: beatrice_daniela , utilizator 09:47, 30 Septembrie 2011
Deschideti succesiunea la notarul publiic de pe raza judecatoriei unde defunctul a avut ultimul domiciliu . Tb sa aveti certificatul de deces in original, actele de proprietate ale bunurilor imobile , certificatul de actionar, 2 martori care l au cunoscut pe defunct. Si ci se va elibera certificatul de mostenitor si veti intra in posesia mostenirii. Cu acest certificat puteti sa schimbati pe numele dvs actiuniile si apoi sa le vindeti.
Multumesc frumos pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune pentru o hartie?! cocorul alb cocorul alb Eu am un teren mostenit de la bunica materna pe care am si titlu de proprietate pe numele meu. Pe acest teren a existat o constructie fara autorizatie pe ... (vezi toată discuția)
Deschidere succesiune laur2013 laur2013 buna seara, in ce conditii pot deschide succesiune daca suntunicul fiu, insa mama meatraieste? (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune dana_popa2009 dana_popa2009 Buna ziua, Imi poate explica cineva, va rog, care sunt pasii dezbaterii unei succesiuni? Pentru programarea prealabila trebuie toate actele in ... (vezi toată discuția)