avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 215 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare antecontract vânzare cumpărare legea 112/95
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare antecontract vânzare cumpărare legea 112/95

In anul 2005 am făcut un antecontract de vânzare pentru o casa dobândită în rate in baza legii 112/95.in contract se stipulează că imi iau angajamentul pentru a încheia contractul când legea română va permite sau cel mai târziu conform termenului prevăzut în legea 112/95(cel de 10ani).Cu toate că am purtat mai multe discuții cu promitenta cumpărătoare aceasta nu a făcut nici un demers pentru a încheia actele chiar mai mult cu toate că a avut procura pentru a se ocupa de toate cheltuielile cu impozitul și ratele la casa m-am trezit că dânsa nu a deschis rol fiscal pe respectiva adresa timp de 13ani și nici ratele nu le-a mai platit de o perioadă și risc sa fiu dat în
judecată de către cei de la DAFI .Intrebarea mea este daca pot anula acest act în instanță deoarece cf legi,in 2012 când legea 112/95 a fost abrogată toți cei care aveau antecontract în baza acestei legi aveau termen 6luni pentru perfectarea actelor sau sa se adreseze instanței în caz că refuzam sa ii fac actele.Precizez că am încasat suma de 15000euro in totalitate iar în antecontract dânsa a fost de acord cu clauza că dacă va refuza sa întocmească actele in original este de acord să piardă întreaga sumă . Precizez că dânsa nu a făcut nici un demers pentru a perfecta actele precum și faptul că nu a plătit impozitul și nici ratele care mai erau restante la DAFI(fostul icral)In momentul de față nu vad cum as putea sa o oblig că sa plătească impozitul și ratele restante
Ultima modificare: Joi, 19 Iulie 2018
Ionescu86, utilizator
Cel mai recent răspuns: Petre Enache , Avocat 19:29, 20 Iulie 2018
Este cu dus si întors. Aparent sunteti îndreptățit sa cereți anularea antecontractului de vânzare cumpărare. Dar mai trebuie sa il notificați pe promitentul cumpărător sa se prezinte la notariat la o data si ora fixată de Dvs si in cazul in care nu se prezintă este pus de drept in întârziere pe obligația de a face.
Pai că sa ii fac actele acum ar trebui sa fac rolul fiscal și automat sa plăteasc pe 13ani plus amenda plus ce mai este de platit la dafi.Pentru toate acestea avea dânsa împuternicire sa se ocupe.Precizez că în baza acelei împuterniciri ar fi putut să își perfecteze singura actele de vânzare cumpărare
Ultima modificare: Joi, 19 Iulie 2018
Ionescu86, utilizator
Plus că din câte știu obligația este a dânsei in calitate de promitent cumparator să mă cheme la notar că să încheiem actele.Eu am făcut tot posibilul și am dat dovada de buna credință așteptând peste 6ani de la data la care ar fi trebuit să fie făcute actele.
Aveți dreptate si Dvs. Dar sa nu greșim cel mai bine consultați un avocat. Cu antecontractul in fata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare judecatoreasca care sa tina loc de contract de vanzare-cumparare Cristian Cucu Cristian Cucu Buna Ziua.Tin sa va anunt faptul ca mama mea a dobandit prin mostenire o garsoniera.Dupa ceva timp a vanduto cu 5000 USD printr-un antecontract de ... (vezi toată discuția)
Act proprietate Sofia stanciu Sofia stanciu Bună ziua.dacă am luat o casă la notar cu ante contract in care se specifică ca am dat toată suma si ca putem locui in ea din acel moment cum facem să ... (vezi toată discuția)
Probleme antecontract de vanzare-cumparare Simlariss Simlariss Buna ziua,am contractat anul trecut o garsoniera (in stadiu de proiect) cu o suprafata de 42.35 mp construiti si mai nou am vazut o noua schita in care erau ... (vezi toată discuția)