avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 117 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... DETASAREA PERSONALULUI
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

DETASAREA PERSONALULUI

Buna ziua,
sunt un angajator si doresc sa detasez lucratorii la o alta firma partenera. Am vazut ca in programul REVISAL exista extensie pentru aceasta optiune de detasare a contractului individual de munca. Intrebarea mea este ce face firma partenera ? Inregistreaza contractele detasate in REVISALUL ei ? Exact ca la o noua angajare ? Sau exista in REVISAL o optiune specifica de preluare a detasarii ? Firma care preia angajatii se ocupa de toate drepturile si cerintele lor
, respectiv.....salarii, diurne, adeverinte, etc......?
Multumesc, cu respect !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:02, 21 Iulie 2018
Firma la care se detaseaza nu are ce opera in REVISAL... In speta,nu are loc o noua incheiere de c.i.m.

Codul Muncii
Art. 47
(1) Drepturile cuvenite salariatului detaşat se acordă de angajatorul la care s-a dispus detaşarea.
(2) Pe durata detaşării salariatul beneficiază de drepturile care îi sunt mai favorabile, fie de drepturile de la angajatorul care a dispus detaşarea, fie de drepturile de la angajatorul la care este detaşat.
....

Firma la care se detaseaza va elibera la terminarea detasarii o adeverinta pentru perioada respectiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Detasare dia911 dia911 Va rog sa imi spuneti cum trebuie procedat daca firma noastra doreste sa detaseze 3 persoane. Se face act aditional de suspendare? Cine plateste contributiile ... (vezi toată discuția)
Detasare salariat germania simonamariana simonamariana SC detaseaza un salariat in Germania,se intocmeste CIM ,decizie detasare la firma X din DE ,exista contract intre cele doua firme .Este corect ca SC din RO sa ... (vezi toată discuția)
Detasare marcucarolina marcucarolina Buna ziua, Care sunt pasii pe care trebuie sa-i parcurg in cazul unei detasari ? Salariatul are dreptul la o compensatie de 50 %din salariul de baza daca ... (vezi toată discuția)