avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 206 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... judecata cu un patron fugit din tara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

judecata cu un patron fugit din tara

buna seara,am si eu o problema ,ma judec cu patronul firmei unde am lucrat,el a fugit din tara si magazinul s-a inchis din cauza ca nu a mai platit facturile la furnizori si ei si-au luat marfa inapoi si asa magazinul s-a inchis.eu am dat firma in judecata,pt. ca nu mi s-a platit salariul si cartea de munca nu se poate elibera de catre itm,patronul fiind pfugit din tara.am avut al doilea termen si l-a mai citat o data sa duca actele la registrul comertului pana in data de 16 dec.2009,dar am auzit de la un alt avocat ca pot sa dau firma in faliment impreuna cu celelalte colege cu care am lucrat si care sunt si ele in judecata cu firma,cum se poate aplica legea falimentului in acest caz?si contabila care tinea contabilitatea la firma nu era angajata la firma ci doar il ajuta pe patron,iar actele adica pontaje si state de plate au ramas la ea.si pe deasupra prietena patronului a intrat in magazin si a luat toate actele firmei fara nici un drept legal,cum pot sa-i fac plangere penala pt. furt de acte si am dovada ca actele sunt la ea pt.ca am inregistrat-o cu telefonul mobil ca actele firmei sunt la ea . va rog un raspuns cat mai repede pt ca sa se poata incheia cat mai repede procesul.
Cel mai recent răspuns: ContSters71920 , utilizator 19:53, 4 Noiembrie 2009
1. pentru eliberare carnet de munca , depuneti la ITM o sesizare prin care le comunicati perioada lucrata, numele si sediul fostului dvs angajator, faptul ca angajtorul nu mai poate fi gasit fiind plecat din tara si le solicitati sa dispuna inchiderea si eliberarea carnetului de munca.

2. pentru furtul actelor din firma depuneti plangere la politie sau la parchet.
daca aveti cel putin 6 salarii neplatite puteti solicita deschiderea procedurii insolventei pentru societatea angajatoare. puteti solicita concomitent tragerea la raspundere a administratorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen restituire carte de munca carmenccc carmenccc buna ziua, va rog sa imi spuneti care este termenul legal pentru restituirea cartii de munca. mentionez ca mi-a incetat contractul de munca in data de 15 ... (vezi toată discuția)
Firma la care am lucrat refuza sa-mi dea cartea de munca ContSters163314 ContSters163314 In luna mai (24.05.2010) mi-am dat demisia la firma la care lucram, patronul firmei nu a fost de acord sa o semneze si a rupt-o spunandu-mi ca nu este de ... (vezi toată discuția)
Recuperare carte de munca valymylove valymylove Buna seara ...am si eu o problema ..patronul firmei unde am lucrat a venit acum un an in firma foarte suparat si ne-a pus sa ne scriem demisiile toti ... (vezi toată discuția)