Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nu găsesc un moștenitor legal. Cum se procedează în această situație?

Buna ziua, Ce se intampla in situatia in care un mostenitor legal nu este de gasit? ACesta este un copil dintr-o casnicie anterioara cu o pers dintr-o alta tara care a fost nascut si crescut acolo. Nu l-am vazut niciodata, nu stim unde locuieste, nu stim nici daca mai traieste. Nu stim datele lui de identificare. Mama nu stie nimic despre el, stie doar ca tatal meu mai are un copil legitim nascut inainte de a o cunoaste pe ea.
Ultima modificare: Vineri, 27 Iulie 2018
Manuela Rășină, administrator
Claudiu, asa cum eu ca avocat ilpot gasi, notarul poate acelasi lucru. Nu avem alte instrumente sa gasim omul.
Merge la notar si daca notarul il gaseste, il notifica etc. in functie de timpul trecut de la deces si asta are consecinte juridice. Daca nu gaseste un notar dispus sa faca aceste demersuri, atunci o sa ajunga la un avocat, ca n-are ce face.
Liliana, avocatii au mult mai multe instrumente juridice decat notarul...in aceasta materie...si posibilitati variate care sa fie expuse spre alegere clientului...spre deosebire de notar...
Nu pot intra in detalii ( din motive de secret profesional ) dar este lucru sigur...
Notarul e clar ce poate face...conform legii...

Ultima modificare: Luni, 13 August 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Secret profesional in legile avocatului si notarului? Nu exista nicio atributie suplimentara si in lipsa unui exemplu generic, un articol de lege, o norma medotologica etc. aruncam doar cuvinte goale si inutile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Domiciliu necunoscut mostenitori partaj succesoral Andreea9001 Andreea9001 Bună ziua, Rog dacă este cu putință sa ma ajutați în următoarea speță. Bunicul meu (care traieste) deține în coproprietate cu 2 frati (ambii ... (vezi toată discuția)
Cont banci michirec michirec Tatal meu a decedat de curand;a fost foarte secretos cu banii care ii avea la banca, s-a gasit in casa dupa decesul sau ,doar un singur extras de cont de la o ... (vezi toată discuția)