avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Tichete pensionari
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Tichete pensionari

Poate sotul/sotia pensionar(a) sa circule cu tichetele de călătorie ale celuilalt? In baza cărei legi? Mentionez ca niciun sofer de microbuz care asigura transportul de persoane pe ruta București Slobozia nu accepta. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Roxana Craciun , utilizator 13:33, 6 August 2018
Tichetele de calatorie sunt individuale (au trecut CNP si numele si prenumele titularului pe ele). Pot fi utilizate numai de catre titular, acesta prezentand si cartea de identitate pentru completare date pe tichet.
De facilitatile la transport prevazute in lege beneficiaza si sotul sau sotia, dupa caz, cu incadrarea in numarul total de calatorii la care are dreptul titularul. Sotul sau sotia care beneficiaza de aceste facilitati poate calatori singur/singura sau impreuna cu titularul.

In situatia in care calatoreste singur/singura, la verificarea legitimatiilor de calatorie se va solicita talonul special de calatorie al titularului. Identificarea ori de cate ori este necesar a persoanelor beneficiare de legitimatii de calatorie eliberate conform prezentelor norme metodologice se face cu respectarea prevederilor legale privind identificarea.
Multumesc! Mi.ati putea spune în baza cărei legi susțineri acest lucru?
Normele metodologice pentru aplicarea Legii nr. 147/2000 privind reducerile acordate pensionarilor pentru transportul intern, cu modificările ulterioare, şi a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 71/2004 privind acordarea unor facilităţi familiilor de pensionari

[ link extern ]
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tichete gratuite pensionari crocolina3 crocolina3 Buna seara, Va rog sa ma ajutati si pe mine.Am o nelamurire legata de folosirea tichetelor gratuite cfr. Mama mea are aceste tichete de culoare verde si as ... (vezi toată discuția)
Cupoane gratuite pensionar diana24 diana24 Buna ziua, Bunicul meu imi poate da cupoanele gratuite pt CFR? Am inteles ca se face o imputernicire la notar. Aceasta imputernicire este valabila si daca ... (vezi toată discuția)
Cine poate folosi tichetele de calatorie? mucuta gheorghe mucuta gheorghe Eu sunt pensionar.Poate calatori sotia mea ,cu trenul sau auto,folosind tichetele mele de calatorie?Multumesc pentru raspuns, (vezi toată discuția)