avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Izolatie fonica inexistenta
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Izolatie fonica inexistenta

Buna ziua,

Va scriu in disperare de cauza. M-am mutat de aproximativ un an, intr-un ansamblu rezidential. Toate bune si frumoase, pana ce s-au mutat si vecinii de deasupra mea care imi fac viata un calvar. Din cauza izolatiei fonice (care nu cred ca exista) aud tot ce se intampla in casa lor. Am discutat de nenumarate ori cu ei sa o lase mai incet, dar nu exista zi in care sa nu faca tambalau. Au si copii care imi tropaie non stop in cap, muzica data tare etc. Eu ma culc si ma trezesc deodata cu ei.
Exista vreo cale prin care sa oblig constructorul sa faca izolatie fonica? Ce sanse am daca il actionez in instanta? Se poate numi acest lucru un viciu ascuns? La OPC se poate rezolva?
Am trait toata viata la bloc, dar ce am patit aici, nu am patit nicaieri.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 18:28, 7 August 2018
Este situatie des intalnita ,mai ales in cazul imobilelor construite din pereti de beton cu anumita structura
OPC-ul nu va poate ajuta
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Studiati proiectul de ctii. si vedeti daca este prevazuta izolatie fonica. Puteti consulta contracost, un expert tehnic judiciar in specializarea ctii.
Daca izolarea fonica este prevazuta in proiect, asa cum ar fi normal, puteti sesiza constructorul/ dezvoltatorul in scris, cu nr. de inregistrare/ data si sa le cereti sa efectueze izolarea fonica.
Daca nu va intelegeti pe cale amiabila, puteti deschide actiune in instanta impotriva dezvoltatorului/ constructorului. Daca detineti o expertiza facuta de un expert tehnic judiciar (nu de unul extrajudiciar), raportul poate fi avut in vedere de catre instanta de judecata daca veti deschide actiune in instanta.
Daca nu este prevazuta izolarea fonica (trebuia sa va interesati, preventiv, la semnarea contractului cu dezvoltatorul/ la semnarea receptiei finale a lucrarii) aveti doar solutia sa o faceti pe cheltuiala dvs., suplimentar.
@Popa Gheorghe: va multumesc frumos pentru raspunsul primit. La fel si ynocentta.

Bineinteles ca izolarea fonica este prevazuta in proiect. Chiar s-au laudat si si-au facut reclama pe aceasta chestiune. Problema mea este ca nu stiu cum pot dovedi ca izolatia fonica nu exista sau este de proasta calitate. E foarte fain sa aud vecinul cand aprinde becul in casa. Traiesc impreuna cu ei. Suntem o mare familie.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Deja am mentionat ca trebuie sa contactati un expert tehnic judiciar in specializarea constructii. Acesta se poate pronunta asupra proiectului si a modului cum s-a respectat proiectul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme umiditate aprtament la bloc / raspunderea constructorului Adela12345 Adela12345 Buna ziua in situatia in care constructorul sustine ca nu are nicio vina si ca el a respectat proiectul (chiar daca sunt mai multe apartamente din blcourile ... (vezi toată discuția)
Implicare inspectoratul de stat in construcții gsilviui gsilviui Salutări. Am doua topic-uri oarecum similare. Locuiesc într-un ansamblu rezidențial, iar apartamentul cumparat de mine observ ca are doua neajunsuri. Este ... (vezi toată discuția)
Apartament nou cu multiple probleme MagiranL MagiranL Am, cumparat un apartament in Drm Malu Mierii si ma confrunt cu mai multe probleme: - nu exista parcare, stiu ca legea obliga constructorul - nu a respectat ... (vezi toată discuția)