Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Neplata pensiei alimentare in Romania

Neplata pensiei alimentare in Romania , minorul fiind nascut si stabilit in Marea Britanie . Părinții căsătoriți in tara de origine si divortati.
Instanța a hotărât ca mama sa execute autoritatea părintească in totalitate asupra minorului . Eu și partenerul meu încă nu suntem căsătoriți. El având un copil din căsătoria anterioară,din care a rezultat divorțul în urma neînțelegerilor dintre aceștia.
Partenerul meu lucrează în străinătate,pe vremea când încă erau căsătoriți fosta soția i-a furat din acte mai exact fluturasele de la munca (payslipuri) in urma carora instanța a stabilit o pensie alimentară in valoare de 240 RON .
Instanța a decis să îl decada din drepturile părintești, motivul fiind neprezentarea tatălui la sentințe din motive personale, datorita jobului. Fosta soția cat si mama dansei au depus mărturie mincinoasă împotriva lui ,iar copilul ii poarte tatălui doar numele. El nu are drept la vizita, doar daca aceasta este de acord .
Tin sa mentionez ca fosta soția si familia cat si minorul sunt stabiliți în străinătate. De curând au fost in tara ,iar partenerul meu aflandu-se in concediu a fost sa vada minorul cu acordul ei .
În urma unor neînțelegeri dintre mine si ea , a fost amenințat că atunci cand v-am ajunge in străinătatea respectiv Marea Britanie, va înfunda pușcăria , pentru ca minorul traieste acolo.
In decursul a doi ani de cand au divorțat nu a încetat să se bage in relatia noastra amenintandu-ma de nenumarate ori .
Mentionez ca divorțul acestora a avut loc in tara .
Ce șanse sunt ca aceasta sa ii mai faca rau sau ce ar mai putea face?
Tin sa precizez ca tatăl isi respecta indatorirea de a ii plăti minorului pensia alimentara.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:16, 19 August 2018
Nu prea se intelege nimic.

Nici tatal nu pare sa fie decazut din drepturile parintesti.

Sfatul meu este sa mergeti cu toate actele la avocat pentru o justa analiza concreta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie copii minori andreea1184 andreea1184 Daca tatal este plecat din tara si eu la randul meu vreau sa plec sa ma stabilesc cu copii in afara tarii cum pot proceda?Am vreo sansa daca actionez in ... (vezi toată discuția)
Plecare in strainatate cu copilul minor abc_jr abc_jr Buna, In urma unui proces de divort custodia minorului a fost acordata mamei, tatal plateste pensie alimentara si are stabilit un program de vizitare de 2 ... (vezi toată discuția)
Relocarea minorului cu mama in strainatate Monica_J Monica_J Buna ziua, situatia mea este urmatoarea: Dupa separararea de fostul concubin urmare a unor incidente de violenta domestica in UK, locul nasterii ... (vezi toată discuția)