avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amenintare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amenintare

Un prieten lucra in urma cu 3 ani cu un broker de actiuni.Un vecin i-a dat un certificat de actionar la dacia pitesti.Detinatorii de actiuni sunt bunicii vecinului care sunt decedati de multa vreme.Societatea actualmente este delistata iar actiunile nu se pot vinde.Chiar daca s-ar putea vinde valoarea lor nu ar acoperi cheltuielile pe care vecinul le-ar face in vederea trecerii actiunilor de pe titularii decedati pe elDe asemenea nu le mosteneste singur.deoarece mai are o sora.Problema este urmatoarea: Prietenul meu a uitat sa-i inapoieze certificatul de actionar.Asta este greseala sa.El are acel certificat promite ca ii va da inapoi insa problema este ca vecinul l-a amenintat cu bataia.si i-a spus ca il pune in portbagaj si il duce la politie.Mi-a spus ca l-a socat ultima afirmatie.Este o amenintare de tip mafiot.El a spus ca dupa restituirea actului. va face o plangere la politie.Intreaba daca este justificata o asemenea amenintare?
Cel mai recent răspuns: Ioan Spasuc , utilizator 16:22, 21 August 2018
Poate depune plangere penala sub aspectul savarsirii infractiunii de inselaciune. Problema este cum poate proba. Au fost martori? a inregistrat?
Ar putea fi vorba de infractiunea de santaj dar si el ii poate face plangere pentru inselaciune.
Este bine sa rezolve amiabil ca sa nu se aleaga amandoi cu dosare penale.
Despre ce inselaciune vorbiti? Nu i-a fost luat nimic.Este vorba doar de faptul ca a uitat sa-i returneze actul si tot uita sa il dea.insa nu l-a inselat cu nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara! acum câteva zile prietena mea disperata mi a spus ... Dma.09 Dma.09 Buna seara! Acum câteva zile prietena mea disperata mi a spus ca a luat bani împrumut /camătă de la un tip. Fata vrea sa i dea bani înapoi doar ca in ... (vezi toată discuția)
Cu respect va rog sa-mi mai dati un sfat Daniel35 Daniel35 Un prieten al meu a imprumutat o suma de bani de la un individ,am inteles ca 600 ron pentru care trebuia sa inapoieze 1500.... O nebunie care insa nu s-a oprit ... (vezi toată discuția)
Santaj hoream hoream Sunt subiectul unui santaj. Sunt santajat de catre asociatul meu sa renunt la toate drepturile mele in firma ca altfel face un denunt cum ca un alt prieten ... (vezi toată discuția)