avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Intrebare inselaciune, santaj, amenintare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Intrebare inselaciune, santaj, amenintare

Numele meu este Daniela, si ma ocup cu tranzactii de produse cerealiere. In luna martie 2012, am gasit sa cumpar circa 100T de grau de la un producator din Tulcea, pe stoc, ambalat la saci. Eu aveam nevoie doar de 50T, si un prieten, m-a intrebat daca ii vand diferenta (pe telefon). I-am spus ca sunt dispusa sa ii vand la 0.9 per KG. Nu mi-a platit nimic, a fost o intelegere verbala.

In 05.04.2012, produsele mi-au fost livrate cu o intarzaiere de 10 zile. In cele 10 zile insa, prietenul m-a injurat si m-a acuzat ca am facut deja receptia marfii, desi nu era adevarat. Asa ca am hotarat sa nu ii mai dau nimic, pentru ca nu pot face afaceri cu oameni de acest gen, sub amenintare. Intre timp m-a santajat, m-a amenintat, si mi-a spus ca solicita 10T de grau gratuit pentru a nu depune plangere pentru inselaciune.

Are vreo sansa daca o depune?
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Aprilie 2012
danielapanait, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 11:06, 25 Aprilie 2012
Ce inselaciune??? Ce prejudiciu a suferit si ce folos material ati tras dvs din aceasta intarziere? E pur si simplu o problema de natura comerciala....
nici eu nu vad unde este inselaciunea....poate nu ati spus toate detaliile dar din ceea ce ati expus eu nu vad nici o infractiune
Da, fapta nu poate constitui sub nicio forma infractiunea de inselaciune.
Inteleg ca nici macar plata nu a efectuat-o.
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Nu a platit nimic, nu i-am dat nimic la mana.

El considera practic ca a pierdut cele 50T la 0.9/KG, si ca ar fi putut, daca nu s-ar fi lasat "citez" pe mana mea, sa contacteze direct furnizorul si sa le cumpere direct, poate chiar oferind 0.95 sa ma scoata pe mine (intre timp pretul graului a grescut la 1.2/KG). El considera ca faptul ca am pastrat cele 50T "care i se cuveneau" reprezinta un folos material necuvenit mie. Eu una cred ca nu poate exista inselaciune fara un contract, fara o plata a sa, fara nimic in spate....exista doar cateva mailuri, dar nu includ promisiunea certa de a-i vinde, ci doar faptul ca vom vedea.

Mentionez ca aveam intentia sincera de a i le vinde la 0.9/KG insa am fost jenata de atitudinea sa, si pot dovedi ca la data la care m-a injurat si santajat, nu detineam inca graul.

Pot face ceva daca continua cu santajul? Mentionez ca deja a contactat mai multi din bransa pentru a ma denigra.
danielapanait, utilizator
Daca va denigreaza aveti la dispozitie modalitati legale.
Ar putea fi vorba si de o infractiune de santaj insa cat costa Kg de grau?

Alte discuții în legătură

Amenintare Ioan Spasuc Ioan Spasuc Un prieten lucra in urma cu 3 ani cu un broker de actiuni.Un vecin i-a dat un certificat de actionar la dacia pitesti.Detinatorii de actiuni sunt bunicii ... (vezi toată discuția)
Santaj si amenintare ContSters352099 ContSters352099 Buna ziua, in urma cu ceva timp am avut o relatie extraconjugala cu un coleg de serviciu. Acesta detine o firma, iar pe perioada relatiei, eu i-am dat cateva ... (vezi toată discuția)
Cearta scolara ContSters195078 ContSters195078 Buna ziua. Stiu ca pare o \"gainarie\" insa as dorii sa stiu care ar fii contraventiile pentru situatia ce o voi prezenta. O colega mi-a adresat in mod ... (vezi toată discuția)