avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Vreau sa cumpăr vechime în muncă!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Vreau sa cumpăr vechime în muncă!

Cât m-ar costa un an vechime în muncă, am 22 de ani și sunt pensionată medical, pentru un an, pe care nu-l am mi-au tăiat 20 de puncte de la pensie.
Mulțumesc frumos!
Mariana Iacob
Deci vreau sa cumpăr un an vechime...
Cel mai recent răspuns: Oryanna , utilizator 21:28, 21 August 2018
Vechimea in munca nu se cumpara.

Fiind pensionara, nu puteti incheia contract de asigurare cu Casa de Pensii pentru acumulare de stagiu de cotizare.

Persoanele care nu au calitatea de pensionari pot efectua plata CAS pentru perioadele de timp în care nu au avut calitatea de asigurat în sistemul public de pensii sau într-un sistem de asigurări sociale neintegrat acestuia, până la data de 31 decembrie 2018.
Ultima modificare: Marți, 21 August 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Mulțumesc frumos!
Nu m-am exprimat corect.
Aveam punctaj 0, 85932 și sa diminuat la 0,62857, când voi ajunge la pensia de drept voi ne ediția de primul punctaj, adică 0,85932 !?!
Mulțumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 22 August 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumpărare vechime în muncă Iordache Mary Iordache Mary Sunt pensionară pe caz de boală. Pot să cumpăr ani de vechime în muncă? (vezi toată discuția)
Cumparare vechime pentru pensie JOHNVASILE JOHNVASILE As dori sa stiu daca pentru o perioada de 3 ani+9 luni (anii 1981-1984) se poate cumpara vechime in vederea pensionarii. In aceasta perioada persoana ... (vezi toată discuția)
Cumpararea de vechime cindea carmen cindea carmen Daca am terminat somajul in data de 03.02.2015 si doresc sa cumpar vechime pe luna februarie 2015 , se poate cumpara vechimea chiar daca se va suprapune luna ... (vezi toată discuția)