avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1016 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie de întreținere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie de întreținere

Vă rog Spuneti-mi și mie cât este pensia alimentară pentru 2 copii la salariul minim pe economie? Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Ninn , utilizator 10:18, 22 August 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara!
Cand intretinerea este datorata de parinte, ea se stabileste pana la:
- 1/4 din venitul sau lunar net pentru un copil;
- 1/3 pentru 2 copii si
- 1/2 pentru 3 sau mai multi copii.
Ultima modificare: Miercuri, 22 August 2018
Carmen MATEI, utilizator
Am o rugaminte , dacă se poate valoric la salariul minim de acum pentru 2 copii din partea tatălui. Mulțumesc mult!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Avand in vedere ca venitul minim net este de 1.162 lei (la un brut de 1.900), atunci pt 2 copii pensia va fi in cuantum de 387 lei.
Mulțumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara ellyelly ellyelly buna ziua in urma cu cateva zile s-a pronunta decizia divortului meu dupa aproape un an de zile avand la vedere ca este vorba si despre un minor in varsta de 7 ... (vezi toată discuția)
Cerere recalculare pensie alimentara ALINA 1993 ALINA 1993 Buna ziua, Dupa cum stiti incepand cu 01.01.2018, salariul minim pe economie s-a modificat la 1900 lei. Copilul meu are varsta de 3 ani, dupa nastere cand s-a ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara desire12 desire12 Buna seara,o intrebare as avea,cum se calculeaza pensia alimentara la 2 copii si dupa salariu minim pe economie sau dupa cel ce dovedeste in instanta.Precizez ... (vezi toată discuția)