Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensia alimentara

buna ziua in urma cu cateva zile s-a pronunta decizia divortului meu dupa aproape un an de zile avand la vedere ca este vorba si despre un minor in varsta de 7 ani iar instanta a decis sa achit pensia alimentara in cuantumul de 1/6 din salariu net minim pe economie incepand cu data de cand am introdus actele de divort dar eu mai am un copil minor de 15 ani dintr-o casnicie anterioara....m-ar fi interesat un raspuns cu privire cam cat ar reveni pensia alimentera mai exact?...va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 16:23, 24 Martie 2018
Cu alte cuvinte, nu ati adus la cunostinta instantei acest aspect ? Pana la pronuntarea altei hotarari aveti obligatia de a plati pensia alimentara in cuantumul stabilit de catre instanta.
va multumesc foarte mult!
Pentru 2 copii procentul este 33%. Rezultă 1/6 de copil, deci e corect cum a stabilit Instanța 1/6.

Salariul minim:
- 1.900 lei BRUT.
- 1.162 lei NET.
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Martie 2018
Dapix, utilizator
pentru ambii e 33% sau doar pentru unul? am mai citit ca instanta nu poate lua mai mult de 1/4 din salariu minim net!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea prevede un maxim de 50%, adică de maxim 1/2, NU 1/4.

Obligațiile maximale pot fi:
- 25% pentru 1 copil.
- 33% pentru 2 copii.
- 50% pentru 3 sau mai mulți copii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de întreținere Ninn Ninn Vă rog Spuneti-mi și mie cât este pensia alimentară pentru 2 copii la salariul minim pe economie? Mulțumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Pensie alimentara - 25% din toate veniturile tatalui? cristinani cristinani Buna seara, Intentionez sa il dau in judecata pe tatal copilului pentru plata pensiei alimentare si am nevoie de cateva sfaturi / raspunsuri: - in cazul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ContSters111374 ContSters111374 As avea si eu nevoie de putina indrumare. Sotul meu , este divortat, are un copil din casatoria anterioara,(minor).si acum avem si noi un copil,,tot minor. ... (vezi toată discuția)