avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 319 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cedare sau demisie din postura de ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cedare sau demisie din postura de asociat/administrator de srl?

As dori sa renunt, pe cale amiabila, la tot ce tine de participarea mea la un srl unde sunt asociat/administrator, cu inca doua persoane. Din punct de vedere birocratic, care cale este mai rapidă si mai simpla? Vreau sa-mi pun pe puncte pasii de facut, ce acte si unde trebuie mers direct. Multumesc pentru recomandari!
Cel mai recent răspuns: Constantin Vera , Contabil 13:33, 29 August 2018
Buna ziua,

Cesiunea de parti sociale ar fi solutia, numai cu acordul celorlalti doi asociati si cu inregistrarea mentiunii privind cesiunea la Oficiul Registrului Comertului .

La demararea procedurii, sau la un moment intermediar pe parcursul intocmirii dosarului, pe langa documentele solicitate, este nevoie de prezenta asociatului/asociatilor, a stampilei societatii si de copii ale actelor societatii comerciale.

In principiu ,dosarul ptr ONRC va contine:

Cerere mentionare acte,
Hotararea Adunarii Generale,
Act Constitutiv Actualizat,
Delegatie.



Mai jos model AGA cesiune:

HOTARAREA AGA NR. …/ …

a asociatilor S.C. … S.R.L., cu sediul in …, inmatriculata la ORC sub nr. J …, CUI …, care s-a tinut la sediul societatii in data de …

Subsemnatii:

1 … ( … % din capitalul social ), cetăţean român, casatorit/necasatorit, de sex …, nascut la data de … in …, domiciliat in …, identificat prin CI seria …, nr. …, eliberata … la data de …, CNP: …,

2 … ( … % din capitalul social ), cetăţean român, casatorit/necasatorit, de sex …, nascut la data de … in …, domiciliat in …, identificat prin CI seria …, nr. …, eliberata … la data de …, CNP: …,

in calitate de asociati ai S.C. … S.R.L., am hotarat urmatoarele :

Art. 1. Cesiunea unui numar de … parti sociale detinute de asociatul(cedent) dl… in cadrul societatii, cu mentiunea ca fiecare parte sociala este in valoare de … LEI si reprezinta … LEI din capitalul social subscris si varsat de … LEI, adica …% din capitalul social – participare la beneficii si pierderi.

Cedentul dl… cesioneaza cele … parti sociale in valoare de …LEI fiecare, reprezentand …% din capitalul social al societatii catre Cesionarul – persoana fizica din afara societatii la data cesiunii, dl. …, cetatean roman, casatorit/necasatorit, nascut in …, la data de …, domiciliat in …, posesor al CI seria …, nr. … eliberata de … la data de …, avand CNP: ….

Art. 2. In urma cesiunii, structura participarii asociatilor la capitalul social al societatii comerciale … S.R.L., J40/…/…, CUI …, va fi urmatoarea:

– Asociatul … va detine … parti sociale in valoare de … LEI fiecare, reprezentand … % din capitalul social subscris si varsat, avand un aport total la capitalul social de … LEI;

– Asociatul … va detine … parti sociale in valoare de … LEI fiecare, reprezentand … % din capitalul social subscris si varsat, avand un aport total la capitalul social de … LEI.

Capital social subscris si varsat este de … LEI divizat in … parti sociale, fiecare parte sociala fiind in valoare de … LEI.

Art. 3. Se numeste in functia de Administrator cu puteri depline, pe o perioada de 4 ani, dl. …, cetatean roman, casatorit/necasatorit, nascut in …, la data de …, domiciliat in …, posesor al CI seria …, nr. … eliberata de … la data de …, avand CNP: ….

Art. 4. Se imputerniceste dl/d-na…, legitimat/a cu C.I seria …, nr. … eliberata de … la data de …, avand CNP: …., sa reprezinte societatea, sa semneze si sa depuna la Oficiul Registrului Comertului cererea de depunere si mentionare acte, precum si toate celelalte acte si inscrisuri necesre inregistrarii si publicarii hotararii si efectuarii operatiunii de cesiune a partilor sociale, conform legii.

Redactata astazi, …, la sediul societatii in 3(trei) exemplare originale.

Semnaturi asociati :
Ultima modificare: Miercuri, 29 August 2018
Constantin Vera, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal de cesiune a actiunilor george popa george popa as dori un model de proces verbal de cesiune a actiunilor de catre asociatul unic catre o alta persoana. (vezi toată discuția)
Model decizie asociat unic ( reprezentat prin procura speciala )pt cesiune parti sociale andreeacatgirl andreeacatgirl Buna. As fi recunoscatoare pentru un model de decizie a asociatului unic al unui SRL, pentru cesiunea totala a partilor sociale catre o terta persoana din ... (vezi toată discuția)
Retragere asociat din firma leader.olt.florentinac leader.olt.florentinac Buna ziua, Are cineva un model de hotarare AGA pentru retragerea unui asociat dintr-un SRL? Din cei doi asociati unul doreste sa se retraga si sa cedeze ... (vezi toată discuția)