avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 152 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ridicare adeverinta electronica vechime
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ridicare adeverinta electronica vechime

De unde se poate ridica adeverința electronică pentru vechimea în câmpul muncii?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:08, 10 Septembrie 2018
Nu exista asa ceva si nici nu aveti de unde sa obtineti o astfel de adeverinta.

Vechimea in munca stabilita pana la data de 31 decembrie 2010 se probeaza cu carnetul de munca. Dupa aceasta data , vechimea in munca se probeaza cu adeverintele de vechime eliberate de catre angajatori sau de catre detinatorii legali ai arhivei acestora .

De asemenea, la solicitarea scrisă a salariatului sau a unui fost salariat, angajatorii sunt obligați să îi elibereze acestuia un extras din registru, datat și certificat pentru conformitate, sau o adeverință care să ateste activitatea desfășurată de acesta, durata activității, salariul, vechimea în muncă și în specialitate, astfel cum rezultă din registru și din dosarul personal, în termen de cel mult 15 zile de la data solicitării.

În situația în care angajatorul se află în imposibilitatea de a elibera un extras din registru,
salariatul/fostul salariat poate solicita inspectoratului teritorial de muncă eliberarea unui extras din registru din care să rezulte activitatea desfășurată la acesta, în calitate de salariat. Inspectoratul teritorial de muncă în cauză eliberează documentul, în baza registrului electronic transmis de angajator, în termen de cel mult 15 zile de la data solicitării.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime in munca robertbos robertbos Buna seara, Lucrez la o firma ca inginer si avem un contract colectiv de munca (CCM) si fiecare angajat un contract individual de munca (CIM). Atasat la CCM ... (vezi toată discuția)
Verificare contract de angajare gina andrei gina andrei buna seara. in luna august 2017 , pe 8, m-am angajat la profi in functia de casier . acum vreau sa fac o rata pt electrocasnice si la o cautare anaf in baza ... (vezi toată discuția)
Buna seara! problema se pune in felul urmator. am nevoie de extras ... Nicu_Anghel Nicu_Anghel Buna seara! Problema se pune in felul urmator. Am nevoie de extras Revisal care sa ateste raporturile de munca(sa nu fi fost dat afara pe motiv disciplinar). ... (vezi toată discuția)