avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Verificare contract de angajare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Verificare contract de angajare

buna seara. in luna august 2017 , pe 8, m-am angajat la profi in functia de casier . acum vreau sa fac o rata pt electrocasnice si la o cautare anaf in baza lor de date eu nu figurez cu nimic. am cerut adeverinta de la locul de munca si dupa 9 zile am primit o adeverinta fara numar de inregistrare. pe adeverinta scrie ,,contract pe perioada nedeterminata ,, cum pot afla daca sunt angajat cu acte in regula? in orasul meu nu avem itm
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:50, 20 Decembrie 2017
Solicitati angajatorului sa va elibereze un extras REVISAL.

HG 905/2017
art.7
...
(6) La solicitarea scrisă a salariatului sau a unui fost salariat, angajatorii sunt obligaţi să îi elibereze acestuia un extras din registru, datat şi certificat pentru conformitate, sau o adeverinţă care să ateste activitatea desfăşurată de acesta, durata activităţii, salariul, vechimea în muncă şi în specialitate, astfel cum rezultă din registru şi din dosarul personal, în termen de cel mult 15 zile de la data solicitării.
...
(8) În situaţia în care angajatorul se află în imposibilitatea de a elibera un extras din registru, astfel cum este prevăzut la alin. (6), salariatul/fostul salariat poate solicita inspectoratului teritorial de muncă eliberarea unui extras din registru din care să rezulte activitatea desfăşurată la acesta, în calitate de salariat. Inspectoratul teritorial de muncă în cauză eliberează documentul, în baza registrului electronic transmis de angajator, în termen de cel mult 15 zile de la data solicitării.
.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Istoric angajat revisal IrinaZait IrinaZait Bună ziua, îmi puteți spune daca un angajator poate accesa sau poate solicita de la ITM un istoric de angajare al unui potențial nou angajat în baza ... (vezi toată discuția)
Contract individual de munca cruceru1981 cruceru1981 Am aflat de curand ca de ceva timp au avut loc modificari la contractul meu de munca fara a lua la cunostiinta. As dori sa merg la ITM pentru a solicita un ... (vezi toată discuția)
Revisal Ioana.albu Ioana.albu Buna ziua! Vă deranjez cu o întrebare. Doresc sa particip la un concurs pentru ocuparea unui post la stat, dar pentru dosar am nevoie de revisal. Cum il pot ... (vezi toată discuția)