Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intrebare urgență!!!

Va rog,am mari necazuri cu terenul mamei!! Terenul mamei este jumătate al ei si jumatate al verisoarei. Verișoara si a ocupat aproape tot terenul pe partea ei dar cum ieșirea nu este facuta,noi nu am pus gard ca sa separăm proprietățile. Problema noastră este ca nu putem intra pe partea noastră din spatele terenului nostru din cauza câinilor ei. Spune Ti,este posibil ca mama având 50 la sută din teren stiindu se ca e împărțit drept, vecina ei,respectiv vara,sa si permita la interzicerea noastră sa mai calce pe porțiunea noastră? Este dreptul mamei si noi nu am adus câini pe teren dar ea da si ii tine pe partea noastră cand ar putea să i tina pe partea ei. Poliția nu se implica fiindca nu e facuta ieșirea.
Cel mai recent răspuns: DanCristian199 , utilizator 21:49, 15 Septembrie 2018
Daca mama si verisoara detin terenul in calitate de coproprietari, in cote de 1/2 pentru fiecare, ambele au drepturi egale asupra ambelor bucati de teren. Cu alte cuvinte, chiar daca in fapt si-au impartit terenul in vreun fel anume, ele in continuare au dreptul sa se foloseasca, fiecare, de intreaga suprafata de teren. Ca sa ramana fiecare cu bucata ei ar trebui dezmembrat terenul si apoi impartite bucatile rezultate din dezmembrare (moment in care se poate stabili exact cum se face si accesul).
Faptul ca exista niste caini de care nu puteti trece inseamna ca mamei ii este impiedicat accesul si deci nu i se permite sa se foloseasca de bunul al carui coproprietar este. In calitate de coproprietari, fie mama si verisoara se inteleg de buna voie cum sa foloseasca terenul, fie se adreseaza instantei in cazul in care nu pot sa cada la intelegere.
Ce s ar putea întâmpla dacă mama își va permite să împartă terenul punând gard? Precizez ca doar noi am fi in dezavantaj deoarece rudă noastră vecina a luat o jumătate de metru intinzandu si bucătăria pe teren.
Astept raspuns! Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietate pe parti la un loc de casa mariustz mariustz Buna ziua, Daca eu si inca o persoana, dorim sa cumparam un loc de casa, se poate face la notar ca eu sa detin partea din teren unde se construieste casa, ... (vezi toată discuția)
Servitute de trecere ethel ethel Bună ziua, Încă o dată mă adresez Domniilor Voastre cu problema mea: într-un topic anterior am relatat faptul că mama mea are coproprietari în casa ... (vezi toată discuția)