avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 319 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Problemele părinților despărțiți: pensie de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Problemele părinților despărțiți: pensie de întreținere, program de vizită, domiciliul minorilor etc.

Bună ziua,

Acest topic se vrea a fi un loc unde părinții despărțiți împărtășesc experiențe sau opinii despre modul în care trebuie gestionate / rezolvate problemele legate de minori, apărute după destrămarea cuplului.

Cu speranța că va fi util atât pentru forumul Dreptul familiei, în special, cât și pentru membrii comunității în general, vă doresc spor la postat.

O zi frumoasă tuturor!
Manuela
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doamna PS da, prietenul pentru care începusem inițial sa scriu aici a renunțat la copil. Nu se mai prezintă la programul de vizita.
A încercat de doua ori sa schimbe programul respectiv sa se desfășoare la dorința copilului și mama s-a opus.
A schimbat telefonul copilului și refuza sa îl comunice.
Nu e academician, însă profesional a crescut uimitor ultimii doi ani și are acum funcție de conducere la o mare companie din tara.
II scrie scrisori copilului și le trimite la școală, diriginta e tare drăguță și le da copilului.
După ce a declarat la proces ca tatăl e rău și îl pune sa învețe și îl stresează de la copilul de 9 și 10 a ajuns sa ia 5 și 6. Înjura colegii, se poarta urat. Tatăl tine legătură cu școala însă nu poate face mai multe. Dacă îl suna pe telefonul mamei îl înjura și pe el.
Are în continuare scurte crize de ticuri spre epilepsie însă pentru ca a declarat ca se întâmplă doar pentru ca se teme de tata și instanta a fost de acord nu e dus sa se investigheze sau tratament. Ar trebui sa se recunoască ca are crize independent de prezenta tatălui și atunci esafodajul de minciuni al mamei s-ar prăbuși.
Vedeți? Se poate și fără tata. Dar oare cine a pierdut în cazul de fata?
Ultima modificare: Miercuri, 22 Mai 2019
When, utilizator
2 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pe asta mizeaza mai toate psihopatele. Pe faptul ca la un moment dat tatii renunta la copii si le lasa ca oricum vor plati la un moment dat ce au facut, asa e cand deschizi cutia Pandorei. Doar ca mai e o vorba in care cred unii: A river cuts through rock, not because of its power, but because of its persistence. :)
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
AgainstPas sunt situații diferite. Din fericire copilul dumneavoastră e sănătos. Puteți lua alte decizii și aveți libertate mai mare sa o faceți.
Ce vreau eu sa atrag atenția este ca și de multe ori când tatăl bate în retragere, rezultatul e neschimbat.
Pentru ca tot asa este ca problema nu e la tata, la nerezident ci la celalalt
Și în cazul prietenului meu acum fosta se plânge ca tatăl a abandonat copilul. Dacă venea îl înjura sau ii reproșa ca stresează copilul. Dacă nu vine l-a abandonat.
Nu ai cu câștiga cu asa ceva, doar sa limitezi pierderile pentru copilul tău.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stiu ce ziceti. Se schimba instant speechul. Ba e terifiat si hartuit copilul daca vii, ba ai abandonat copilul si nu-ti pasa daca bati in retragere. Regula este simpla: orice faci este gresit. Daca tatal de exemplu nu ar cere in instanta program de vizita, stiti ce i-ar zice copilului? Ei draga, si daca as fi fost eu nebuna si nu l-as fi lasat, de ce nu s-a dus in instanta sa ceara? ce l-am oprit eu sa-si valorifice dreptul? Astfel de femei din pacate nu inteleg ca viata nu e asa cum ai planuit si ca unoeri lucrurile le schimba si nu intotdeauna in bine. Si atunci orice copil ar trebui sa fie apropiat de persoanele care in mod absolut ar muta muntii din loc pentru copii. Si respectiv parintii. Si mai ales nu inteleg ca nici mama nu poate fi substituit, nici tatal. Si la cum prefera ca in cazul dvs copilul sa nu mearga la tratament atata doar sa stie ca tatal nu are legatura cu copilul, dementa continua in toate capitolele vietii sarmanului copil. Si se mai si lauda cum si-o vor lua "tatii pe cosoasa de la copii" impreuna cu hahaiala ca ce bine e daca dispar tatii. Cat de dezechilibrat si imatur trebuie sa fii sa vorbesti asa!
Ultima modificare: Miercuri, 22 Mai 2019
againstPAS, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Prietenul meu avea program de vizita și după ce copilul a început sa refuze și fosta a zis ca pune presiune prima data i-a trimis pe mail propunerea de modificare a programului și doamna doar a sunat și a zis ca nu și a doua oara după un an a trimis propunerea prin mediator și tot asa, nu s-a prezentat și nu a vrut sa discute.
Domnule AgainstPas, se refuza programul când vrea copilul pentru ca de fapt doare la bascheți de când vrea copilul. Doamna vrea sa își vadă fostul partener săptămânal și sa ii dea peste nas prin 8ntdrmediul copilului. E cred unica plăcere în viata și nu doar a ei.
Repet însă, sunt cazuri și situații diferite. Prietenul meu a fost un tata implicat și 9 ani de zile a avut legături cu copilul după divorț. Nu e un om care a apărut din pământ după ce copilul a crescut.
A făcut teme cu el, a stat cu el în spital, l-a dus în vacante, l-a educat. Dar.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Minori si familie raluca_barbulescu raluca_barbulescu Buna ziua! Sunt despartita de 3 ani, am 2 copii de 4 ani si resp 8 ani. Copiii nu au fost vizitati de tatal lor de 2 ani. Acum prin programul de vizita ... (vezi toată discuția)
Remedii efective alienare parentala evidenta againstPAS againstPAS Citeam undeva ca singura sansa reala a parintelui alienat esta ca, pe parcursul procedurii de executare silita, parintele alienator sa isi epuizeze proprile-i ... (vezi toată discuția)
Alienarea parentala ce este de fapt ? brokenangel brokenangel Buna ziua, Va rog spuneti mi si mie daca se poate ce este si cum se manifesta ALIENAREA PARENTALA ? Cum poate cineva afirma despre parintele rezident ca ... (vezi toată discuția)