avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Problemele părinților despărțiți: pensie de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Problemele părinților despărțiți: pensie de întreținere, program de vizită, domiciliul minorilor etc.

Bună ziua,

Acest topic se vrea a fi un loc unde părinții despărțiți împărtășesc experiențe sau opinii despre modul în care trebuie gestionate / rezolvate problemele legate de minori, apărute după destrămarea cuplului.

Cu speranța că va fi util atât pentru forumul Dreptul familiei, în special, cât și pentru membrii comunității în general, vă doresc spor la postat.

O zi frumoasă tuturor!
Manuela
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
O idee extraordinara, multumim!

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, este o idee foarte buna si chiar era necesar a se proceda asa pentru un schimb de experienta.
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vă mulțumesc și eu pentru feedback :)
GRAV: Mămică agresată de tatăl copilului în grădiniță, sub ochii a zeci de copii și părinți. NIMENI nu a intervenit să o apere
Incidentul a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute, într-o grădiniță din Bistrița. Șocant este că o parte din scena violentă s-a petrecut sub ochii copiilor, părinților și cadrelor didactice, iar NIMENI nu a sărit în apărarea mămicii agresate fizic și verbal de tatăl copilului, câteva zeci de minute. Ba mai mult, pentru prestigiul grădiniței, mămica a fost rugată să-și rezolve problemele și astfel de scene să nu mai aibă loc, altfel copilul urmând a fi dat afară din unitatea de învățământ. [ link extern ] /


Aş porni de la acest exemplu. Familie divorţată, copil de grădiniţă, autoritate părintească comună, program de relaţii personale părinte-copil, nu scrie în articoş despre contribuţia materială a tatălui, dar nici măcar nu contează.
Ce credeţi că se va întâmpla când tatăl va merge să preia copilul la programul de relaţii personale?
Ultima modificare: Joi, 20 Septembrie 2018
Martonze, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu scrie în articoş despre contribuţia materială a tatălui, dar nici măcar nu contează.
- daca nu conteaza de ce ati mai mentionat?
Eu unul sunt siderat de lejeritatea cu care este acceptata violenta in societatea noastra.
Si cand spun violenta ma refer si la cea fizica dar si psihica.
Copilul meu a fost batut ieri la scoala, a fost impins, a dat cu capul de scaun, a venit cu hainele murdare si speriat.
Am luat legatura cu invatatoarea care mi-a transmis ca nu a vazut toata scena, ca sigur nu a fost cu rautate si ca asa sunt copii. Din moment ce pana la 18 ani le scuzam orice, chiar si un coleg trantit care da cu capul de ceva, cum putem sa ne asteptam ca dupa 18 ani, dupa ce cresc, se insoara si au copii, sa nu aplice si acasa comportamentul care le-a fost ingaduit ( deci incurajat)toata copilaria?
Si dovada e articolul dumneavoastra unde parintii, de fata cu copii au stat si s-au uitat ca la televizor ce se intampla.
Cum o sa mearga copilul acela la programul de vizita Martonze?
Va spun eu, nu va intarzia o secunda. Pentru ca asa cum nu se intampla nimic rezidentilor care nu se sinchisesc ca e program de vizita, tot asa nu se intampla nimic ( dovada ordin de restrictie respins) nici celor care mai altoiesc. Iar mama respectiva ( fata de mama abuzatoare care doar minte ca a fost agresata) stie ca daca nu scoate copilul la ora fixa, cand va vesi dupa paine sau sa plateasca intretinerea, va fi data cu capul de pereti.
Si nu pot sa nu observ, ca din pacate spre asta impinge societatea noastra.
Dintre atatia parinti care atarna pe la usile tuturor autoritatilor si care au toate hotararile de partea lor dar nu reusesc sa-si vada copii, cat credeti ca mai dureaza pana se vor prinde ca asa cum celalalt incalca legea si nu pateste nimic, tot asa pot face si ei? Foarte putin, va zic eu. Si sa vedeti atunci ca veti citi articole de genul asta zilnic.
Dar ce sa ne mai miram, avem o tara unde minorul are drept de veto in fata unei hotarari judecatoresti.

Alte discuții în legătură

Minori si familie raluca_barbulescu raluca_barbulescu Buna ziua! Sunt despartita de 3 ani, am 2 copii de 4 ani si resp 8 ani. Copiii nu au fost vizitati de tatal lor de 2 ani. Acum prin programul de vizita ... (vezi toată discuția)
Remedii efective alienare parentala evidenta againstPAS againstPAS Citeam undeva ca singura sansa reala a parintelui alienat esta ca, pe parcursul procedurii de executare silita, parintele alienator sa isi epuizeze proprile-i ... (vezi toată discuția)
Alienarea parentala ce este de fapt ? brokenangel brokenangel Buna ziua, Va rog spuneti mi si mie daca se poate ce este si cum se manifesta ALIENAREA PARENTALA ? Cum poate cineva afirma despre parintele rezident ca ... (vezi toată discuția)