avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Este legala taxa de somatie la un contract de leasing?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Este legala taxa de somatie la un contract de leasing?

Buna ziua
Am un contract de leasing pe persoana fizica pentru un autoturism. In contractul de leasing se prevede o taxa de somatie de 10 euro daca se plateste o rata dupa scadenta. Este o clauza legala?Nu e abuziva? La factura de CASCO valoarea este 200 de lei iar taxa de somatie ajunge astfel al 25% din valoarea facturii. La taxa de somatie se adauga si penalitati de intarziere...
Pot sa fac ceva ?
Multumesc

Alte discuții în legătură

Penalizari polita casco - leasing nicmar82 nicmar82 Am primit o factura de penalitati la polita casco in valoare de 2000 lei pentru ca nu am mai platit polita casco. Factura de penalitati a fost emisa dupa 1 an ... (vezi toată discuția)
Servicii de telefonie mobila catalins catalins 1. PRESTATORUL sustine ca am trimis niste SMS-uri cu valoare adaugata ( 10 Euro+tva) pe care nu le recunosc. Am refuzat sa platesc factura din luna respectiva ... (vezi toată discuția)
Reziliere leasing. gya35 gya35 acum un an sotzul meu a preluat un contract de leasing pt un autoturism bmw. de atunci luna de luna el a platit rate masinii dar inainte de a prelua leasingul ... (vezi toată discuția)