avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1288 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata orelor suplimentare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata orelor suplimentare

Buna ziua,

As dori sa va intreb:
- orele lucrate peste durata normala de 8 ore (sa zicem 2 ore peste cele 8 ore) stiu ca se platesc cu spor de 75% conform Codului Muncii sau prin acordarea de timp liber corespunzator (se acorda 2 ore libere sau mai mult?)
- daca sambata se lucreaza 8 ore, trebuie sa se plateasca cu spor de 100% sau sa se compenseze prin acordarea de timp liber corespunzator (in caz de compensare se acorda 2 zile libere ca sa se respecte si procentul de 100%?, sau doar in cazul in care nu se acorda o zi libera pentru sambata se platesc dublu?).

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 15:57, 11 Noiembrie 2009

Ma intereseaza in primul rand, daca se lucreaza sambata 8 ore, pentru aceste ore cat timp liber corespunzator se acorda in urmatoarele 30 de zile: 8 ore sau 16?
Daca s-a lucrat o zi se va compensa cu o zi libera.
lucrati 1 zi sambata ceea ce inseamna 8+8,adica 8 vi se plateste ca ati lucrat,iar pentru celelalte 8 sunt 2 variante:
-liber 1 zi
-spor pentru plata celorlalte 8 ore

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Control itm gabiclenciu gabiclenciu V-as ruga daca puteti sa-mi solutionati urmatoarea problema: - o parte din salariatii mei - SRL- lucreaza cate 4 ore sambata.Ii pontez 4 ore si ii platesc ... (vezi toată discuția)
Zile sarbatoare  lazarovici alina lazarovici alina am o problema , daca ma poate cineva ajuta in data de 8 iunie s-a lucrat 8 ore, unele persoane vor sa-si ia recuperare unele sa le platim dublu. Problema este ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare platite simona.elisa simona.elisa Buna ziua, Sunt noua in domeniu si am nevoie de putin ajutor va rog frumos. 1. In cazul orelor suplimentare ( ma refer la cele legale 48 ore/saptamana), in ... (vezi toată discuția)